НЮ ОРЛИАНС (АП) — Заповед, блокираща прилагането на закон в

...
НЮ ОРЛИАНС (АП) — Заповед, блокираща прилагането на закон в
Коментари Харесай

Съдът потвърди блокирането на закона в Тексас, изискващ продавачите на училищни учебници да предоставят оценки на сексуално съдържание

НЮ ОРЛИАНС (АП) — Заповед, блокираща използването на закон в Тексас, изискващ продавачите да правят оценка и правят оценка половото наличие на книгите, които продават, или са продали, на учебни заведения е доказано от федерален апелативен съд.

5-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати в Ню Орлиънс сподели, че съперниците на закона евентуално ще завоюват правосъдното си оборване на закона, който имаше за цел да резервира материалите, считани за „ полово очевидни “, от рафтовете на учебните библиотеки.

Поддръжниците на закона, подписан предходната година от губернатор Грег Абът, обявиха, че той има за цел да отбрани децата от несъответствуващ полов материал. Противниците на закона споделиха, че това може да докара до възбрана на литературни класики като „ Ромео и Жулиета “ и „ За мишките и хората “ в учебните заведения.

Противниците също споделиха, че законът слага прекомерно тежко задължение върху продавачите на книги да правят оценка хиляди към този момент продадени заглавия и нови, оповестени всяка година.

Законът изисква от дос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР