Ню Джърси спечели с 5:1 над домакина Торонто и записа

...
Ню Джърси спечели с 5:1 над домакина Торонто и записа
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ню Джърси с 10 поредни победи в НХЛ

Ню Джърси завоюва с 5:1 над домакина Торонто и записа десета поредна победа в Националната хокейна лига.

Джак Хюз се отличи с два гола и асистенция, а Дъги Хамилтън и Йеспер Брат прибавиха по попадение и асистенция за триумфа на гостите, които се утвърдиха на върха в Столичната дивизия с 26 точки. Джон Марино също вкара, а Витек Ванечек отрази 25 шайби.

Това е третата най-хубава серия в историята на клуба, като върхът е 13 поредни триумфа от сезон 2000/2001.

Евгени Дадонов беше прецизен за канадците с първия си гол за сезона, а Джейк Алън парира 34 изстрела, само че това не беше задоволително.

Владислав Гавриков вкара в 3:14 минута на продължението и донесе успеха на Кълъмбъс с 5:4 над гостуващия Филаделфия. Буун Дженър се разписа два пъти, а Ерик Робинсън способства с гол и асистенция за триумфа на домакините. Кевин Хейс и Ноа Кейтс приключиха с по попадение и асистенция за Филаделфия, който позволи четвърта поредна загуба.

Миналогодишният финалист за купа " Стенли " и първенец в НХЛ в предходните два сезона Тампа Бей реализира трагичен триумф с 5:4 след продължение над гостуващия лидер в Централната дивизия Далас. Алекс Килорн осъществя 1:17 минута преди края на спомагателното време. Той записа и две асистенции в мача. Капитанът Стивън Стамкос даде втората си асистенция в срещата при попадението на Килорн и по този начин стана вторият състезател в историята на клуба, който доближава границата от 500 асистенции, след Мартен Сен Луи, който има 588. Стамкос също по този начин и вкара едно пападение.

Джон Таварес записа гол номер 400 в кариерата си и оказа помощ на Торонто да завоюва гостуването си на Питсбърг с 5:2. Таварес добави и асистенция, а Мат Мъри избави 34 удара при завръщането си в Питсбърг, с който завоюва две купи " Стенли " през 2016 и 2017 година.

Бо Хорват се отличи с попадение и две асистенции, а Ванкувър завоюва гостуването си на Бъфало с 5:4 и прекъсна серия от три следващи загуби. Картър Верхег в последните три минути, а Флорида надви над гостуващия Вашингтон с 5:2. Сергей Бобровски отрази 41 шайби за триумфа на домакините.

Мат Дюшен изпъкна с гол и асистенция и беше в основата на успеха на Нешвил с 2:1 над гостуващия Минесота. Вратарят Юусе Сарос също способства уверено с 32 отразени шайби.

Райън Стром беше прецизен 50 секунди преди края на продължението и обезпечи успеха на Анахайм с 3:2 над гостуващия Детройт. Джон Гибсън се отличи с 31 спасявания, само че домакините останаха единствени в лигата без триумф в постоянното време и заемат последното място в класирането с 11 точки.

Джонатан Бергрен вкара първия си гол в НХЛ, само че Детройт позволи четвърто следващо проваляне.

Лидерът в Западната конференция Лас Вегас позволи второ поредно проваляне след 2:5 при семейството си на Сан Хосе, откакто преди този момент беше в серия от девет следващи победи.

Лоуган Кутюр се отличи с гол и асистенция, а гостите стигнаха до поврат след четири безответни попадения в третия интервал. 

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Нешвил – Минесота     2:1

Кълъмбъс – Филаделфия 5:4 след продължение

Тампа Бей – Далас     5:4 след продължение

Питсбърг – Торонто    2:5

Монреал – Ню Джърси   1:5

Флорида – Вашингтон   5:2

Бъфало – Ванкувър     4:5

Лас Вегас – Сан Хосе  2:5

Анахайм – Детройт     3:2 след продължение

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция

Атлантическа дивизия: Бостън 28 точки, Торонто 21, Флорида 19

Столична дивизия: Ню Джърси 26, Ню Йорк Айлъндърс 22, Каролина 21

Западна конференция

Централна дивизия: Далас 20, Уинипег 19, Колорадо 17

Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 26, Лос Анджелис 21, Сиатъл 19.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР