Ню Джърси и Охайо заявиха, че се присъединяват към други

...
Ню Джърси и Охайо заявиха, че се присъединяват към други
Коментари Харесай

Ню Джърси и Охайо се присъединяват към други щати в забраната на TikTok

Ню Джърси и Охайо обявиха, че се причисляват към други щати в възбраната на потреблението на известното видео приложение TikTok на устройства, притежавани и ръководени от държавното управление, оповестява.

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи, демократ, сподели в допълнение към възбраната на приложението за малко видео, благосъстоятелност на китайския софтуерен конгломерат ByteDance, от държавни устройства, че не разрешава също снабдители на програмен продукт, артикули и услуги от повече от дузина снабдители, в това число Huawei, Hikvision ( 002415.SZ), Tencent Holdings (0700.HK), ZTE Corporation (000063.SZ) и Kaspersky Lab.

Офисът на Мърфи съобщи още, че „ има опасения за националната сигурност по отношение на потребителските данни, които китайското държавно управление може да изисква от ByteDance да даде “.

Губернаторът на Охайо Майк Деуайн, републиканец, сподели в заповедта си, че „ тези секрети практики за дискретност на данните и киберсигурност съставляват национална и локална опасност за сигурността и киберсигурността за потребителите на тези приложения и платформи и устройствата, съхраняващи приложенията и платформите “.

TikTok съобщи, че е „ отчаян, че толкоз доста щати се хващат на политическата вълна, с цел да вкарат политики, които няма да създадат нищо за напредъка в киберсигурността в техните щати и се основават на неоснователни неистини за TikTok “.

В петък губернаторът на Уисконсин Тони Евърс разяснява, че възнамерява да се причисли към други щати в възбраната на потреблението на известното видео приложение, което има повече от 100 милиона консуматори в Съединени американски щати.

Призивите за възбрана на TikTok от държавни устройства набраха мощ, откакто шефът на ФБР на Съединени американски щати Кристофър Рей сподели през ноември, че съставлява риск за националната сигурност. Рей означи опасността, че китайското държавно управление може да употребява приложението, с цел да повлияе на потребителите или да управлява техните устройства.

В продължение на три години TikTok се пробва да увери Вашингтон, че персоналните данни на жителите на Съединени американски щати не могат да бъдат налични и наличието им не може да бъде манипулирано от Китайската комунистическа партия или различен индивид под въздействието на Пекин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР