Ню Джърси Девилс спечели гостуването си на Торонто Мейпъл Лийфс

...
Ню Джърси Девилс спечели гостуването си на Торонто Мейпъл Лийфс
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ню Джърси с 11-а поредна победа, Кесъл с рекорд - 1000 мача

Ню Джърси Девилс завоюва гостуването си на Торонто Мейпъл Лийфс с 3:2 след продължение и записа 11-а поредна победа в Националната хокейна лига.

Егор Шарангович означи решаващото попадение в 57-ата секунда на спомагателното време. Нико Хишийр и Йеспер Брат също вкараха, а Витек Ванечек отрази 25 шайби.

Ню Джърси изравни втората си най-хубава серия от сезон 2005/2006, като остава на две победи от върха в клубната история от 13 поредни триумфа през акция 2000/2001. 

Девилс, който е водач в Столичната дивизия с 28 точки, прекъсна и серия от осем загуби против Торонто от април 2018 година, като победи за първи път в " Скошабанк Арина " от октомври 2017 година.

Остън Матюс се отличи с гол и асистенция за канадците, а Мат Мъри парира 30 изстрела, само че това не беше задоволително.

Фил Кесъл от Вегас Голдън Найтс записа рекорден мач номер 1000 подред в лигата, а Алекс Пиетранджело приключи с гол и две асистенции, с цел да помогне на клуба от Лас Вегас  да завоюва за осми път в 10 мача след 4:1 над гостуващия Аризона и с 28 точки да се утвърди на върха в Западната конференция.

Дейвид Крейчи се разписа два пъти в третия интервал, а водачът в лигата Бостън Брюинс надви над Филаделфия Флайърс с 4:1, с цел да запише десета поредна победа като хазаин от началото на сезона и пръв да доближи границата от 30 точки през сезона.

Сидни Кросби блесна с два гола и две асистенции и оказа помощ на Питсбърг Пенгуинс да завоюва гостуването си на Минесота Уайлд с 6:4.

Шампионът Колорадо Аваланш реализира трагичен триумф с 3:2 след продължение над Каролина Хюрикейнс като посетител, макар че беше надигран през по-голямата част от мача.

Артури Лехконен означи основното попадение в 1:55 минути на спомагателния интервал, а вратарят Павел Францоуз направи страховит мач с 46 спасявания.

Мартин Нечас се отличи с гол и асистенция за домакините, които насочиха 48 точни удара против едвам 15 на противника в дуела, само че изгубиха.

Никита Кучеров се разписа два пъти, а вратарят Андрей Василевски направи 39 спасявания при триумфа на вицешампиона Тампа Бей Лайтнинг над гостувалия Калгари Флеймс с 4:1. Капитанът Стивън Стамкос способства с гол и асистенция.

Павел Бучневич означи решаващата дузпа, а Сейнт Луис Блус надви над гостуващия Вашингтон Кепитълс с 5:4. Вратарят на домакините Томас Грайс приключи с 47 отразени шайби.

Джон Карлсон вкара две попадения, а Александър Овечкин се отличи с попадение и две асистенции за столичани, които позволиха осма загуба в 10 мача.

Кайл Конър осъществя хеттрик при триумфа на Уинипег Джетс над гостуващия Анахайм Майти Дъгс с 3:2. Той вкара третия си гол в мача 53.5 секунди преди края, с цел да подсигурява успеха.   

Давид Перон изпъкна с гол и две асистенции, а Детройт Ред Уингс прекъсна серия от четири следващи загуби след 7:4 в залата на Сан Хосе Шаркс.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Бостън - Филаделфия        - 4:1

Каролина - Колорадо        - 2:3 след продължение

Кълъмбъс - Монреал         - 4:2

Флорида - Далас            - 4:6

Тампа Бей - Калгари        - 4:1

Торонто - Ню Джърси        - 2:3 след продължение

Минесота - Питсбърг        - 4:6

Нешвил - Ню Йорк Айлъндърс - 5:4

Сейнт Луис - Вашингтон     - 5:4 след дузпи

Уинипег - Анахайм          - 3:2

Сиатъл - Ню Йорк Рейнджърс - 3:2 след продължение

Лас Вегас - Аризона        - 4:1

Сан Хосе - Детройт         - 4:7

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция

Атлантическа дивизия: Бостън 30 точки, Торонто 22, Тампа Бей 21

Столична дивизия: Ню Джърси 28, Каролина 22, Ню Йорк Айлъндърс 22

Западна конференция

Централна дивизия: Далас 22, Уинипег 21, Колорадо 19

Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 28, Лос Анджелис 23, Сиатъл 21
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР