Ню Делхи не иска неговите маймуни да съсипят Г-20. Но има план

...
Властите в Индия са решени да държат под капак всякакъв
Коментари Харесай

Властите в Индия са решени да държат под капак всякакъв бизнес с маймуни преди световните лидери да нахлуят следващата седмица, като поставят изрезки от гневни лангури в реален размер из цялата столица, за да разубедят по-малките досадни примати да сеят хаос или да бъдат в центъра на вниманието, докато нацията отнема Централна сцена.

Индия се подготвя да посрещне лидерите на страните от Групата на 20-те (Г-20) в Ню Делхи следващия уикенд, включително президента на САЩ Джо Байдън, в събитие, на което беше дадена изключителна важност у дома.

Малко е оставено на случайността, дори прословутата пакостлива популация на макаците резус в града.

Малките маймуни се срещат в столицата, тичат през пътища, подскачат между покривите, причинявайки общо безпокойство и от време на време нападат неочаквани пешеходци.

Докато правителството се впуска в голяма кампания за разкрасяване, прясно боядисване на стени, засаждане на дървета и поставяне на цветни цветя в ключови райони в града, властите в Ню Делхи предприеха стъпки, за да гарантират, че животните няма да провалят тези усилия.

Въведете лангура – ​​или поне картонени изрезки на лангури – и мъже, обучени да звучат като по-големите примати.

„(Маймуните) не искат да се доближават до големите изрези на лангурите, тъй като се плашат“, каза Сатиш Упадхяй, заместник-председател на Общинския съвет на Ню Делхи, пред индийската информационна агенция ANI. „Маймуните не могат да бъдат измествани, наранявани или удряни.“

Мъже минават покрай маймуни на улица в Ню Делхи на 30 август преди срещата на Г-20. Мъже минават покрай маймуни на улица в Ню Делхи на 30 август преди срещата на Г-20. Arun Sankar/AFP/Getty Images

Упадхяй добави, че също са разположили между 30 и 40 мъже, които могат да имитират звуците на лангури, за да подмамят маймуните резус да си помислят, че са наблизо.

Съветът също е оставил храна за маймуните в гористи райони, за да ги насърчи да останат там, добави той.

Маймуните са почитани в предимно индуистката Индия и програмите за умъртвяване на диви или бездомни животни преди това са се оказали изключително противоречиви. Оттук и необходимостта от по-хуманни решения.

Маймуната лангур е много по-голяма и по-агресивна от по-малкия резус макак и отдавна е била използвана в миналото от властите, за да плашат мародерските банди на последния.

Живи лангури бяха наети и пуснати на работа, когато Игрите на Британската общност се проведоха в Ню Делхи през 2010 г., съобщи агенция Ройтерс.

Голяма част от централната част на Ню Делхи ще спре за G20 с огромна операция, за да накара глобалните лидери да се движат свободно между хотелите и местата за срещи.

Билбордове, рекламиращи срещата на върха и изобразяващи лицето на министър-председателя Нарендра Моди, бяха поставени по ъглите на много улици, докато присъствието на полицията и охраната се очаква да се увеличи в дните преди срещата.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР