Моди казва, че икономиката на Индия ще бъде сред първите три в света до пет години

...
НЮ ДЕЛХИ (АП) — Премиерът Нарендра Моди каза, че икономиката
Коментари Харесай

НЮ ДЕЛХИ (АП) — Премиерът Нарендра Моди каза, че икономиката на Индия ще бъде сред първите три в света до пет години, тъй като той отбеляза 76 години независимост от британското управление във вторник.

Носейки развяващ се многоцветен тюрбан, Моди се обърна към страната от Червената крепост от епохата на Моголите през 17-ти век в Ню Делхи, като каза, че правителството му се е оттеглило 130 милиона души излизат от бедността и че растящият просперитет на Индия е възможност за света.

„Когато бедността в дадена страна намалее, силата на средната класа нараства значително“, каза той. „През следващите пет години обещавам, че Индия ще бъде сред първите три икономики в света.“

Изявлението му идва след доклади от миналата година от S&P Global и Morgan Stanley, които прогнозират, че икономиката на Индия ще изпревари Япония и Германия ще стане третата по големина в света до 2030 г. Те казаха, че икономическият бум на Индия ще бъде движен от офшоринг, инвестиции в производството, нарастваща цифрова инфраструктура и енергиен преход.

Икономиката на Индия с 3,5 трилиона долара надмина миналата година тази на Обединеното кралство Моди каза, че е уверен, че когато Индия отбележи 100 години независимост през 2047 г., тя ще го направи като развита нация.

Правителството прогнозира, че Индия ще нарасне с 6-6,5% през този фискален период година, което я поставя сред най-бързо развиващите се големи икономики в света.

Но въпреки стабилния икономически растеж, правителството на Моди се бори да тушира ​​опасенията за безработицата и е под натиск да създаде достатъчно работни места, особено когато е изправено пред обща избори през 2024 г., които хиндуистката националистическа партия Бхаратия Джаната на Моди е предпочитана да спечели.

Процентът на безработица е нараснал през последната година, достигайки 8% миналия месец, според Центъра за наблюдение на индийската икономика.< /p>

Моди не обърна внимание на тези опасения в речта си, вместо това похвали пътя на Индия през десетилетията.

„Щастливи сме да имаме демография, демокрация и многообразие“, каза той, след като отбеляза, че Според някои оценки Индия сега беше най-населената страна в света. Индийското правителство все още не е публикувало официални данни за населението, а последното му преброяване е от 2011 г.

Моди подчерта възхода на Индия на глобалната сцена и каза, че след пандемията от COVID-19 се появява нов световен ред.< /p>

„Индия се превръща в гласа на глобалния Юг. Носим обещание за стабилност на света“, каза той, добавяйки, че всички погледи ще бъдат насочени към Индия, тъй като тя е домакин на срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи следващия месец.

Премиерът също повтори призивите за мир в североизточния щат Манипур, където почти гражданска война бушува от месеци и уби над 150 души. Той каза, че страната е с народа на Манипур и че решението може да бъде постигнато само чрез мир.

Откакто в началото на май избухнаха сблъсъци между две доминиращи етнически групи, жителите на Манипур протестираха срещу правителството на щата, постановено от партията на Моди и призова за уволнението на нейния главен министър.

Над 50 000 души са избягали от щата, където насилието продължава въпреки силното армейско присъствие. Въоръжени тълпи подпалиха сгради, избиха цивилни и ограбиха оръжия от държавните оръжейни складове.

Но в продължение на три месеца лидерът на силните мъже като цяло мълчеше за конфликта в Манипур. Неговата роля или липсата на такава предизвика вот на недоверие срещу неговото правителство в парламента. Моди отхвърли предложението миналата седмица, след като призова за мир в Манипур за първи път от началото на конфликта.

Индия празнува Деня на независимостта си ден след своя съсед Пакистан. Двата отделни щата възникнаха в резултат на кървавото разделяне на Британска Индия през 1947 г.

Процесът предизвика някои от най-лошите обществени насилия, които светът е виждал, и остави стотици хиляди мъртви. Това предизвика една от най-големите човешки миграции в историята и около 12 милиона души напуснаха домовете си.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР