Ню Делхи — Четиридесет и един строителни работници, блокирани в

...
Ню Делхи — Четиридесет и един строителни работници, блокирани в
Коментари Харесай

10 дни след срутването на тунел в Индия, медицинска камера показва 41 мъже, блокирани вътре в очакване на спасение

Ню Делхи — Четиридесет и един строителни служащи, блокирани в тунел в развой на създаване в хималайския район на Северна Индия, бяха видени във видео във вторник за за първи път след частичното сриване на тунела преди 10 дни ги остави заклещени зад планина от отломки. Видеото, снимано от здравна ендоскопска камера, плъзнала се в тунела през тръба, прокарана през купчината парчета в понеделник, демонстрира мъжете с каски, светлоотразителни якета и искрица вяра върху покритите им със стърнища лица.

< p> Работниците бяха блокирани в тунела на автомагистралата в Силкяра, в северния индийски щат Утаракханд, от частичното сриване рано на 12 ноември, което беше провокирано от хипотетично свлачище.

Тясна тръба проби в тунела в първия ден от сриването разреши на спасителите да снабдят затрупаните служащи с задоволително О2, храна и медикаменти, само че от този момент избавителните старания бяха възпрепятствани от поредност провокации.

Първоначалното на спасителите проектът, с цел да се принуди тръба, задоволително необятна, с цел да могат служащите да изпълзят хоризонтално през купчината от отломки, се оказа несполучлив, значително заради продължаващите да падат парчета и страха, че широкомащабното сондиране може да докара до нови сривания - в това число в 1,5- миля сектор, където служащите са хванати в капан.

Властите споделиха, че спасяването може да отнеме още няколко дни, само че първият взор на хванатите в капан мъже и диалогът, който съумяха да проведат със спасителите по уоки- talkie, покачиха очакванията и духа на спасителите.

„ Добре ли сте? Ако всички сте добре, апелирам, покажете се пред камерата. Моля, вдигнете ръцете си и се усмихнете ", споделиха спасителите на мъжете, до момента в който здравната камера наблюдаваше.

Мъжете можеха да се видят да се подреждат за камерата, някои от тях махаха.

" Ние ще стигне до вас доста скоро, апелирам, не се тормозете. Моля, застанете пред камерата един по един. Искаме да покажем на околните ви, че сте добре ", сподели им избавител през уоки-токито.

Един от заклещените служащи, Джайдев, накара спасителите да запишат известие за майка му, която той споделиха да не се тормозят.

„ Добре съм. Моля те, ти и татко си яжте храната си в точния момент ", сподели той на майка си.

Членовете на фамилиите на някои от хванатите служащи са чакали отвън тунела с дни, изразявайки яд и, в някои случаи, обвинявайки управляващите за към момента безплодните избавителни старания. Но те съумяха постоянно да беседват с хванатите в капан мъже.

„ Говоря с него всеки ден. Днес също приказвах през огромната тръба, която беше вкарана ", сподели Индраджит Кумар, чийто брат Бисуаджит Кумар е измежду оставените служащи. „ Всички те са в сигурност вътре. "

Спасителите използваха същата неотдавна пробита шест инча необятна тръба в понеделник, с цел да изпрати на хванатите в капан мъже първата им топла храна, опакована в пластмасови бутилки.Изпратен им е също витамин С и медикаменти срещу меланхолия, с цел да им оказват помощ да се оправят със напрежението от това, че са в капан, споделиха чиновници. < /p>

Аншу Маниш Халхо, шеф на Националната корпорация за развиване на автомагистралите и инфраструктурата (NHIDCL), която строи тунела, назова тръбата „ първият пробив “.

Властите излязоха с пет вероятни проекти за изваждане на хванатите в капан мъже, в това число отвесно сондиране от върха на планината към тунела. Сондажите за основаване на тази отвесна шахта се чака да стартират във вторник вечерта, съгласно Девендра Патуал, чиновник за ръководство на бедствия, който следи спасяването.

Спасителите ще би трябвало да копаят надолу към 338 фута, с цел да стигнат до хванатите служащи, което може да отнеме няколко дни. Усилията да се доближи до мъжете посредством хоризонтално продупчване през купчината от отломки също трябваше да бъдат обновени, откакто бяха спрени през уикенда заради „ мощен пукащ звук “, чут по време на сондирането.

„ Това е извънредно рискова среда… предвиждането изисква доста точно инженерство “, сподели по-рано тази седмица Арнолд Дикс, началник на Международната асоциация за тунелиране и подземно пространство (AITES), който оказва помощ за надзора на работата на мястото на тунела.

Еколозите предизвестяват от години против огромни строителни планове в екологично нежния район на Хималаите. Сравнително младата планинска верига е предразположена към свлачища.

Тунелът е част от инфраструктурен план на федералното държавно управление, наименуван автомагистрала Char Dham, който има за цел да усъвършенства връзката сред четири известни места за поклонение на индуистите в Северна Индия. < /p>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР