Нямате нужда от човек в Българската банка за развитие. Задачата

...
Нямате нужда от човек в Българската банка за развитие. Задачата
Коментари Харесай

Лорер: Вече нямате нужда от човек в ББР, за да получите кредит

Нямате потребност от човек в Българската банка за развиване. Задачата ни е тя да смени курса. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер по време на съвещанието на Комисията по икономическа политика и нововъведения.

" ББР претърпя катарзис и към този момент стартира да работи по този начин, както българският закон планува - да насърчава дребния и междинен бизнес. ББР се ориентира непосредствено към бизнеса. Нейната съществена активност ще бъде непосредствено финансиране на дребния и междинен бизнес. Първи образец беше програмата за подкрепяне на туризма – хотелиери и ресторантьори ", сподели министърът.

" Подобна стратегия ще оповестим напълно скоро за земеделието. Работим по инспекция на това дали може да имаме сходна стратегия за финансиране на енергийни сметки и това е единствено началото. ББР би трябвало да се трансформира в първото място за избор на дребни и междинни предприятия, които не могат да бъдат финансирани от търговски банки ", акцентира още Лорер.

Агенцията за дребните и междинни предприятия ще бъде към Министерство на нововъведенията и растежа (МИР), заяви министър Лорер
Министър Лорер: Целта ни е да реализираме 5% стопански напредък
Работата, която следва да свършим е доста сериозна и тя би трябвало да бъде осъществена доста интензивно от двете страни. Ние бяхме определени с м...
Прочети повече
Министерството желае да развие Национален иновационен фонд, който ще разреши на компании да аплайват за научни разработки. " Такива стратегии по света има във всички развити страни. У нас размерът на Националния иновационен фонд е дребен, само че доста ни се желае да развием този потенциал в Агенцията за дребни и междинни предприятия ", сподели още министърът.

Той разгласи, че упоритостта на министерството е да се покаже известна смяна по метода, по който се ръководи фонда и по-късно да се изиска и по-голяма сума от държавния бюджет. " По сходни пера имаме много средства от европейските оперативни стратегии ", сподели още Лорер.

 

 

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР