Нямаше съмнение кой ще наследи Иван Гешев, но имаше в

...
Нямаше съмнение кой ще наследи Иван Гешев, но имаше в
Коментари Харесай

Атанас Славов: От самото начало Сарафов тръгва с ниска степен на доверие

Нямаше подозрение кой ще наследи Иван Гешев, само че имаше в метода, по който беше определен Борислав Сарафов - в границите на часове и без разискване, както и при неналичието на опция обществено да се отбрани аргументацията за този избор. От самото начало Сарафов потегля с ниска степен на доверие, и заради метода, по който беше сбъднат неговия избор.

Това съобщи за БНР министърът на правораздаването Атанас Славов.

" Гешев загуби легитимация като основен прокурор още при започване на неговия избор, толкоз доста прегрешения и нарушавания имаше. Тогавашното болшинство във Висш съдебен съвет не го освободи. Хора, които до неотдавна бяха монолитното болшинство зад основния прокурор, се обърнаха на 180 градуса. Това остави усещане за външна интервенция в целия развой ", акцентира министърът на правораздаването.

Славов разяснява и случая " Осемте джуджета ":

" Това е илюстрация на процесите, които евентуално от десетилетия се развиват в правосъдната власт и остават неизяснени... Ако има учредения за пристрастност към този скандал, Борислав Сарафов не трябва да се намесва в този случай. За да са спазени всички процесуални условия, той би трябвало да се води от този случай ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР