Нямаше изненади в Народното събрание (НС) днес. За мен и

...
Нямаше изненади в Народното събрание (НС) днес. За мен и
Коментари Харесай

Премиерът Денков с призив към Румен Радев: Да заровим томахавките!

Нямаше изненади в Народното събрание (НС) през днешния ден. За мен и за моите сътрудници беше ясно, че някои партии си вършат предизборна акция, а за други това е единственият метод да бъдат видяни. Ние се стремим да съблюдаваме положителния звук. Най-спешната задача на кабинета е да предложим нов бюджет. Друга доста незабавна задача е да бъдат формирани екипите на всички министерства. Освобождаването на зам.-министрите блокира частично работата на кабинета. Трябва да сглобим екипите в най-кратки периоди, с цел да можем да работим. Това съобщи новоизбраният министър-председател акад. Николай Денков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Не изпитвам завист на министъра на образованието Галин Цоков. Администрацията е относително добра. Така че родителите могат да са спокойни, че няма да има забавяния “, увери министър председателят.

„ Има решение на Народно събрание за военна помощ за Украйна. Не знам дали България е изпратила такава. Работа на военния министър да ревизира какво е било подхванато “, уточни акад. Денков.

Той дефинира като дезинформация изказванията, че България ще изпраща военна мощ в Украйна.

„ Службите би трябвало да работят за България. Не предвиждаме чистка. Ще се види кой по какъв начин е работил. Има проблеми със службите “, призна. Той напомни, че седмица преди войната в Украйна службите са декларирали, че не се чака инвазия. „ Или те не са получили информация от партньорските служби, тъй като не са им имали доверие или не са докладвали на Народно събрание. Председателят на ДАНС си разреши непрофесионални квалификации “, посочи той.

„ Всяка институция би трябвало да почита другата. Разочарован съм от метода, по който подходи президентът през днешния ден. Не е негова работа да разяснява дали ще се осъществя мандата. Той мина границите на институционалното почитание с неуважението към химна. Надявам се да се потърси метод на почитание, с цел да могат институциите да работят. Призовавам го да заровим томахавките “, съобщи новият министър-председател. Според акад. Денков в противоположен случай това би пречило на работата на кабинета. Той дефинира случилото се преди предаването на властта, като бойкот.

„ Ако не работим в вярната посока и с вярното движение, няма по какъв начин да се случи нищо положително. Обезпокоява ме, че служебните министри не показаха някъде да има проблем. В бранш „ Енергетика “ няма никакъв прогрес през последните месеци. Ако се окаже, че нямаме направен план за енергийната беднотия, това би основало проблем. Трябва да забележим къде има закъснение. Нека да забележим какво е същинското положение на страната “, прикани той.

„ Това държавно управление съществува, тъй като двете обединения се съгласиха, че могат да работят дружно и да поддържат това държавно управление. Работата ще бъде сложна, тъй като всеки ден ще имаме потребност от поддръжка. За промени в правосъдната система би трябвало 2/3 от депутатите в Народно събрание. Нормално е да се беседва и с Движение за права и свободи. Искаме да създадем правосъдна промяна, с цел да може този, който е направил закононарушение, в относително малко време да получи правораздаване. Ние не сме арбитражен съд “, изясни министър председателят Денков.

„ Няма значение гласът на Делян Добрев. Аз знам, че ще бъдем наблюдаван във всяко едно деяние. В това няма нищо чудно. Важното е, че и Народно събрание и Министерски съвет да се съсредоточат върху програмата си “, сподели още той.

„ Бях излъчен от Парламентарната група, с цел да бъда поръчител за това, че измененията, поради които се сформира държавно управление, вървят в вярната посока. Ако стартираме да променяме цели, тогава няма да има смисъл от продължение на живота на Народно събрание и Министерски съвет. Утре следобяд ще имаме постоянно съвещание на Министерски съвет “, сподели още акад..

 

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР