Нямаше аргументи, които по същество да изискват този вот на

...
Нямаше аргументи, които по същество да изискват този вот на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: С този вот само се загуби парламентарно време

Нямаше причини, които всъщност да изискват този избор на съмнение. Само се загуби парламентарно време. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министър председателят Николай Денков, който коментира неуспешния избор на съмнение против кабинета за политиката му в бранш “Енергетика ”.

„ Опозицията потегли с неправилен метод, причините им са погрешни, основават се на неистини “, уточни министър председателят. 

Денков увери, че държавното управление се пробва да помогне на хората от регионите на въглищните централи. 

„ Днес сутринта бях в Пловдив, в индустриалната зона. Има всички предпоставки да се развие сходна индустриална зона в Стара Загора и другите градове “, уточни министър председателят. 

Той изрази признателност към всички народни представители, които в днешното гласоподаване в пленарната зала са подкрепили държавното управление. 

„ Важно е да има политическа поддръжка. Без нея нищо не можем да свършим. Ценя високо всеки един глас „ за “. Това ни дава съображение да продължим и да си изпълняваме управническата стратегия “, уточни Денков. 

На въпрос по какъв начин ще разяснява отсъствието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от днешното гласоподаване, Денков отговори: „ Питайте го него. Аз няма какво да разясня “. 

„ Аз съм подготвен да прослушвам всеки, който има нещо да каже и би било потребно. Чувам всеки, който подхожда доброжелателно и градивно. Ако господин Борисов има подобаващи оферти, аз ги слушам. Ако има нещо, с което не съм склонен, работя по метода, по който аз считам за верен. За мен е основно да си работим по целите и да си изпълняваме програмата, както и да имаме парламентарна поддръжка за законите, които са значими “, добави още министър председателят Денков. 

Според него нов избор на съмнение против кабинета, този път за политиката му в областта на сигурността и защитата, още веднъж ще бъде „ загуба на време “. 

Денков сподели още, че финансовото положение да страната е положително. „ Фискалният запас е в доста положително положение, към 10 милиарда лв. има в него “, изясни Денков.

Междувременно пред публицисти в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, запитан докога парламентарната му група ще дава доверието си на това държавно управление, сподели следното:

“Ние сме споделили – до момента в който извършват обещанията към българските жители и работят за хората, ние ще я даваме тази поддръжка, тъй като е значимо да го има това евроатлантическо болшинство. Ако се отклонят от евроатлантическия път на България, незабавно ще го свалим това държавно управление – това е първото. Второто – в случай че не работят за хората ”, разяснява той.

Ако министрите не се заемат доста съществено да вземат решение проблемите на хората и да забележим действително възстановяване на стандарта на живот, ние ще се оттеглим от тази поддръжка, изясни Пеевски.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР