““Нямаш място в нашия град изследва живота на част от

...
““Нямаш място в нашия град изследва живота на част от
Коментари Харесай

Ралица Големанова и Николай Стефанов за „Нямаш място в нашия град“: Филмът, освен провокиращ, е и многопластов

“ “Нямаш място в нашия град ” изследва живота на част от почитателите на футболния клуб Миньор Перник. Това е непосредственото нещо, което феновете могат да видят, само че като тематики, мисля че успяхме да включим доста пластове. Една от тематиките е какво се случва с някогашните индустриални градове. Особено миньорски градове като Перник, които едно време са били наричани “сърцето на България ”, тъй като от там е идвала силата на страната. Как едно такова място 100 години по-късно няма нищо общо с тази индустриална популярност от едно време. Това е нещо, което започнахме 2019 година и започнахме да приказваме с сътрудници от цяла Европа ”, изясни Ралица Големанова за кино лентата “Нямаш място в нашия град ”.

“Три години прекарах с почитателите на Миньор Перник. Бях един от тях, с цел да се реализира този натурализъм и това чувство, че си там ”, съобщи Николай Стефанов и добави “В никакъв случай не изисквам, че съм дал цялостна картина на Перник. Това е част от него и сигурно е заигравка с клиширания облик на града, който битува в последните години. То и самото заглавие на кино лентата е лека провокация. ”

“Ами това беше концепцията - моята и на целия екип. Първия половин час искахме да пресъздадем това чувство все едно те хващат за гушата и малко в един миг да ти нагарча от експанзия. Точно да покажем даже и клишето за тези хора и след това да стартираме да отдръпваме завесата, с цел да забележим какво става в действителност ”, описа Стефанов.

“Бих споделила, че целият план е един риск от първия ден, в който се захванахме с него, защото взехме решение, че този филм ще е интернационален. Може да си показват слушателите какви реакции имаше по другите конгреси за развиване на документални филми ”, изясни Големанова и обясни, че хората са се страхували, че филмът може да бъде комплимент към крайната футболна фенщина, а това не е по този начин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР