Нямаме власт над процеса за Барселонагейт, твърде е възможно процесът

...
Нямаме власт над процеса за Барселонагейт, твърде е възможно процесът
Коментари Харесай

Румен Спецов: Нямаме проблем с доставките на горива и олио

Нямаме власт над процеса за " Барселонагейт ", прекомерно е допустимо процесът да продължи с години, споделя шефът на Национална агенция за приходите
" Няма проблем с доставките на горива и олио, те са обезпечени ", това съобщи в ефира на " На Фокус " на Нова телевизия шефът на Националната организация за приходите Румен Спецов.

Той удостовери, че обществото не трябва да се тормози за наличност на олио, зърно или горива, тъй като доставките към този момент не са спирали, а особено за олиото имаме ресурс за най-малко години напред.

Относно идващите празници и цените на питателните артикули, Спецов се съгласи, че още веднъж има опити за далавера.

" Нашата цел е да подсигуряваме целия път на стокооборота - да имаме действителното издаване на фактури, стокообмена, с цел да можем да търсим действителните суми от действителните продажби ", добави той.

" Нямаме власт над процеса за " Барселонагейт ", прекомерно е допустимо процесът да продължи с години ", изрази мнението си по отношение на провереките по скандалния случай и сигнал директотърт на Национална агенция за приходите.

За него казусът е съществуването на доста физически и юридически лица, които не са български сдружения, офшорни компании с регистрации в чужбина, и приемането на достоверна и съответна информация е твръде забавена.

Относно инспекциите за Делян Пеевски Спецов също не се ангажира със период по кое време може да има резултат.

За инспекциите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " Румен Спецов обясни, че има два обособени пункта - за фитосанитарен надзор и за стерилизация, по този начин наречения " златен мочур ", който е бил посетен при започване на лятото.

" Бяха назначени ревизионни производства, открити отговорности, които са събрани. Случаят е завършен. Сумата е огромна, само че не мога да бъда съответен. Сега е на фокус е фитосанитарният надзор ", означи Спецов

Той добави, че за фитосанитарния надзор водещи са от Министерство на земеделието.

" Директорът на Национална агенция за приходите Велико Търново Ивайло Здравков е освободен поради открити съществени нарушавания в организацията на работата на поверената му дирекция. Някои от нарушаванията са издаване на непозволени заповеди, само че това е вътрешноструктурен проблем на Национална агенция за приходите ", съобщи Румен Спецов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР