Нямаме уговорка акад. Денков да стане министър на образованието. Буквалното

...
Нямаме уговорка акад. Денков да стане министър на образованието. Буквалното
Коментари Харесай

Настимир : Нямаме уговорка Денков да става образователен министър

Нямаме спогодба акад. Денков да стане министър на образованието. Буквалното приемане за ротация е Габриел - министър председател, акад. Денков - вицепремиер с портфейла ѝ. Редно е той да стане външен министър. Идеята е Министерски съвет да резервира оптимално своя състав. Габриел и Денков ще дадат своите оценки с приоритет, тъй че зависи от тях. След това и ние можем да предложим промяна на министри. Това съобщи по Народоосвободителна въстаническа армия депутатът от ПП–ДБ Настимир Ананиев.

" Не е контрактувано с чий мандат ще бъде кабинетът след ротацията. Не виждам драма отново да е с наш мандат, за мен е механически колорит, който би трябвало да бъде изговорен. По-важен е съставът на Министерски съвет ", счита той. 

Според него рецензия към вътрешния министър е непоставянето на камера за скоростта на Момина чешма.  " Сигурен съм какво виждат хората - първият хеликоптер, повдигането на минималната заплата, както и недостига от 2,2%. Също по този начин и това, че от 1 февруари децата под 14 години пътуват гратис, както и висшето обучение държавна поръчка - също гратис. Имам рецензии към министри, само че това не значи, че ще бъдат заменени. Коректно е да се чуе оценката на премиера и вицепремиера, тогава и ПП–ДБ ще даде своята. Няма неприятно да се смени министър, само че да има причина. Може би ние ще предложим нов здравен ", разяснява Ананиев. Той отхвърли да има планувано посещаване на премиера в Съединени американски щати, като уличи Борисов в основаване на подправена вест.

По думите му е отрязано политическото брокерство - по този начин всяка община има късмет да получи средства. Депутатът счита, че Пеевски е хиперактивен, само че Движение за права и свободи не трябва да взе участие в диалозите за сформиране на нов кабинет. " Няма война сред Народното събрание и Президенството, има бал с маски. Може би задачата е " консолидация към войната ". " Пътят на Копринката " отваря сериозен въпрос - дали нещо се е случвало зад тила ни. В момента нямаме еднолична власт, за разлика от ситуацията при последните кабинети ", съобщи още той. И добави, че промяната в регулаторите следва.

" В Комисия за защита на конкуренцията се усеща политическа обвързаност. Искаме в регулаторите да не се случват нещата на мрачно, а да има бистрота. Те са основни за другите процеси. Ниските цени и картелите се управляват от тях. Искаме да създадем социална квота за регулаторите, с цел да излъчим ярки експертни персони. Над 80 индивида с изминал мандат би трябвало да бъдат заменени ", уточни Ананиев.
ТЕМА преди 1 час 2174 преди 3 часа 1074 преди 7 часа 2423
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР