Нямаме такъв обичай - да убиваме когото и да било.

...
Нямаме такъв обичай - да убиваме когото и да било.
Коментари Харесай

Путин пред Ен Би Си за Навални: Към него се прилагат същите мерки като към другите

" Нямаме подобен бит - да убиваме който и да било ". Това сподели съветският президент Владимир Путин в отговор на въпрос на Ен Би Си нареждал ли е нападение против Навални.

Руският президент изясни, че към съветския опозиционер се отнасят по същия метод, както към останалите пандизчии след въпрос дали може да подсигурява, че Навални ще излезе жив от пандиза.

Американската телевизия сподели фрагменти от изявление с съветския президент Владимир Путин преди срещата му с американския водач Джо Байдън. Наред с други неща, Путин отговори на въпрос дали може да подсигурява, че Алексей Навални ще излезе жив от пандиза, и отвърна на обвиняванията, че Русия води кибервойна против Съединени американски щати.

Това е първото от три години насам изявление на съветския президент за американска медия, дни преди срещата му с президента Джо Байдън в Женева, която ще е на 16 юни.

Журналистът Кир Симънс попита Путин за преследването на опозиционери в Русия, като загатна признаването на екстремистки организации, свързани с Алексей Навални, и му зададе пряк въпрос: " Готов ли сте да гарантирате, че Навални ще излезе жив от пандиза? "

В отговор Путин съобщи, че към Навални се отнасят по същия метод, както към останалите пандизчии. " Към него се ползват същите ограничения като към другите ", написа Ен Би Си - В никакъв случай не е по-лошо, в сравнение с спрямо други хора, които са в пандиза. "

Симънс също по този начин попита Путин дали е поръчал нападение против Навални. " Ние нямаме подобен бит - да убиваме който и да било ", цитира отговорът му Ен Би Си.

Путин приказва близо час и половина, до момента в който Байдън се срещна с водачите наГ-7, от която Русия беше изключена през 2014 година, откакто анексира украинския полуостров Крим.

Путин за хакерските атаки

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия са в най-лошото си положение от десетилетия насам, мощно влошени от поредност хакерски атаки, свързани с Москва, както и обвиняването за интервенция на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 и 2020 година В неделя Байдън съобщи, че е склонен с оценката на Путин, че връзките сред Съединени американски щати и Русия са достигнали най-ниската си точка.

Путин съобщи, че изказванията на Съединени американски щати, че съветски хакери или самото държавно управление стоят зад хакерските атаки в Съединени американски щати, са " фарс ", и прикани Ен Би Си да показват доказателства, че руснаците са забъркани.

" Обвиняват ни в какви ли не неща ", сподели Путин. " Намеса в изборите, хакерски атаки и така нататък, и така нататък И нито един път, нито веднъж не си направиха труда да показват някакви доказателства или доказателствен материал. Само неоснователни обвинявания. ", споделя съветският президент.

През април Съединени американски щати оповестиха, че гонят 10 съветски дипломати и постановат нови наказания по отношение на хакване на американската IT компания " Солар Уиндс ".

Путин също по този начин повтори апела към Съединени американски щати и Русия да обединят напъните си за битка с киберпрестъпността, като съобщи: " Много се надяваме, че ще успеем да установим този развой с нашите американски сътрудници ".

В изявлението Путин добави, че Русия е подготвена да прегледа въпроса за размяната на пандизчии със Съединени американски щати. " Да, да ", сподели той в отговор на въпрос по тематиката. Руският водач добави, че в Съединени американски щати има доста повече арестувани под стража руснаци, в сравнение с американци в Русия.

По-рано американската медия разгласява различен откъс от изявлението, в който Симънс пита Путин дали е " палач ". Президентът заобикаля да отговори непосредствено на този въпрос, като декларира, че е привикнал с офанзивите против себе си от всички страни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР