Нямаме право на преценка, когато е повдигнато обвинение по текстове

...
Нямаме право на преценка, когато е повдигнато обвинение по текстове
Коментари Харесай

Георгиев: Само 7,5% от Икономедия са запорирани

Нямаме право на преценка, когато е повдигнато обвиняване по текстове от Наказателен кодекс, ние сме задължени да създадем инспекция.

Това сподели по Българска национална телевизия Пламен Георгиев, ръководител на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество /КОНПИ/ във връзка искане за запор на имущество на Прокопиев, брачната половинка му и следени от него сдружения за близо 200 милиона лв..

Относно "Каолин " и EVN той изясни, че в България работи т.нар "гражданска конфискация ", а точно, по думите му, това е необяснимо благосъстояние.

"За нас няма значение какво е обвиняването. То е мотивът за започване на инспекция ", сподели още Пламен Георгиев.

"Философията е да проверим източника на имуществото дали е легален, или не ", означи Пламен Георгиев.

"Установихме преди 5 години продажба на сдружението "Каолин " и би трябвало да проверим приватизацията на това имущество, източникът на тези средства легален ли е или не. Няма по какъв начин да признаем този приход за легален и оттова тези 150 млн. от юридическо лице са противозаконни ", сподели Пламен Георгиев.

"Очевидно има теч на информация. Г-н Прокопиев заяви, че е знаел от самото начало какво се случва. Информирали сме Държавна Агенция "Национална сигурност " за това от къде изтича класифицирана информация ", сподели още Пламен Георгиев.

Той добави, че са открили несъответствия повече от 14 млн. лева настрана, както и доста нарушавания при продажбната на "Каолин ", която не му се признава като приход на юридическо лице.

Установени били фрапиращи нарушавания. Според Георгиев, другата страна е говорила с общи изречения и прилагателни. По думите му не е правилно изказванието на Прокопиев, че има присъда и че е запорирано сдружението Икономедия.

Само 7.5% са запорирани от Икономедия и няма никаква заплаха за бизнеса му, съобщи Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР