Нямаме основание да не се притесняваме от заплахата на Ердоган.

...
Нямаме основание да не се притесняваме от заплахата на Ердоган.
Коментари Харесай

Има основание за притеснение от думите на Ердоган, според бившия ни консул в Одрин

" Нямаме съображение да не се тормозим от опасността на Ердоган. " Това съобщи пред Нова телевизия Георги Димов, някогашен консул в Одрин.

По думите му това е следващият рекет и изнудване от страна на Турция към Европейски Съюз, посочи той. Европа не е единна, съгласно него. 22-23 лагера има по турско-сирийската граница. Около 300 000 бежанци са там. Около 3,6 милиона мигранти има в Турция.
Трябва да водим кардинална, само че деликатна политика, поучава Димов. Мнението на Европа е и наша позиция,подчерта той. За Турция също не е елементарно с бежанците, съгласно него. Тази интервенция ще докара до по-голяма дестабилизация, предизвести той. Операцията ще има отрицателни резултати и върху имиджа на Реджеп Ердоган, който се пробва да се изявява като международен водач.

Според някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев Ердоган подценява дипломацията на Европейски Съюз.

Вчера, 11 октомври, министър председателят разяснява готовността на държавното управление да посрещне нова вълна предвид на военната интервенция, която Турция стартира в Сирия като съобщи, че до момента в който сме с Каракачанов - няма ужасно за границата.

Президентът Румен Радев пък прикани Европа да се концентрира върху сигурността на границите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР