Нямаме нужда от привеждане на войските си в по-висока степен

...
Нямаме нужда от привеждане на войските си в по-висока степен
Коментари Харесай

Военният министър : Българската армия трябва да се окомплектова

Нямаме потребност от привеждане на войските си в по-висока степен на подготвеност поради спора в Близкия изток, само че Българската войска би трябвало да бъде окомплектована. Това съобщи по Народоосвободителна въстаническа армия служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

Той не скри, че страната ни леко е закъсняла, само че акцентира, че с повдигането на заплатите на военните и нарасналият бюджет за армията ще могат да бъдат наети повече хора. „ Констатираме два пъти повече претенденти с вероятността за по-високи хонорари ”, сподели още отрасловият министър.

Запрянов разяснява страховете от завръщане на наложителната военна подготовка у нас. „ Проблемът тук е със запаса – хората, които водим на боен доклад. Въпросът е по какъв начин ще приготвяме запаса, защото последните запасни, които имаме, са от 2007 година – след края на постоянната военна работа. Оттогава не сме съумели да подготвим годишно жителите за военна подготовка и да ги организираме при потребност в батальони и бригади. Президентът обърна внимание, че би трябвало да мислим за подготовката на запаса ”, уточни министърът на защитата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР