Нямаме никакво основание да се притесняваме за обезпечеността ни с

...
Нямаме никакво основание да се притесняваме за обезпечеността ни с
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Икономиката и пазарът не искат политически катаклизми, те искат да си работят спокойно

Нямаме никакво съображение да се тормозим за обезпечеността ни с продоволствия. Това сподели в предаването " Нюзрум " на Радио " Фокус "   ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и тържищата Владимир Иванов. " Това, което би трябвало да създадем, е да използваме по-разумно, по-информирано, надлежно да не способстваме да се случват неприятни пазарни практики. В никакъв случай да не пазарим непременно, изключително там, където не са спазени очевидно хигиените условия, надлежно да следим пазарния състезател, който ни продава стоката, какво съставлява - дали се прави на аграрни производител, дали е аграрни производител, дали би трябвало да си даваме парите. Потребителят има доста огромна мощ и просто би трябвало да я използва. Няма място за безпокойствие ", сподели Иванов.

По думите му, ние би трябвало да повишим нашето качество на работа, много по-ефективни да сме като народ, страна, държавно управление, всички ние сме дружно. Всеки един българин може да спомогне да станем по-ефективни и по тази причина и присъединяване на всеки един от нас е значимо.

От националните ни представители зависи да имаме една по-добра конкурентна среда, един по-добре действаш пазар и една по-добре настояща стопанска система, счита още Владимир Иванов.

Според него, пазарът у нас е абсолютно естествен, свободен, има всевъзможни артикули. Няма недостиг и пренасочване на пари от един бранш в различен. В момента конкуренцията работи и конфликтът си е чист.

" И това е разследване на европейския пазар, а ние сме част от него. А това, че няма задоволително български домати е проблем напълно различен, това е проблем на нашето произвеждане, на нашата организация на труда, на нашата индустриална процедура в случай че щете, метода на взаимоотношение на нашите социално-психологически особености, че не можем да работим дружно, че се ненавиждаме, че алчността е повече от добротата и така нататък "

" Не е пазарен проблем, че тъкмо български производители желаят да си подвигат цената и започваме да приказваме нелепости, че и с гръцкия домат ще стане по този начин. Еми не. За страдание и Гърция, и Турция имат доста по-голямо произвеждане, и няма по какъв начин цената да отиде в небесата. Няма да отиде цената в небесата, обаче тъй като нашият пазар е едва кредитоспособен, ще търсим нискокачествена стока, от цялата работа ще използваме по-нискокачествени артикули, които да са по-евтини ", сподели още Владимир Иванов.

Той изясни още, че при сезонното предложение има миг, в който се насища пазарът дотам, че цената се срутва внезапно надолу, и противоположното. И това е всеки ден. Тези артикули са бързоразвалящи се и не може да се съхраняват и по тази причина се поддават на такива вариации.

Иванов уточни още, че сега при маслото имаме цени надолу, кашкавалът и сиренето задържат нивата и не престават да слизат надолу. 

" И в един миг някой ти разправя за страшни скокове, не, няма ги тия скокове. На някой по този начин му се желае да всява суматоха в популацията. Дано народните представители в действителност да имат разсъдък и да вземем малко да заживеем обикновено, тъй като стопанската система и пазарът не желаят политически катаклизми, те желаят да си работят умерено ", добави Владимир Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР