Нямаме никакви сериозни поводи да мислим, че някой се старае

...
Нямаме никакви сериозни поводи да мислим, че някой се старае
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Има отделни случаи на опити за купуване на гласове

Нямаме никакви съществени мотиви да мислим, че някой се старае да злоупотреби с машини, с правото на жителите да гласоподават по съвест и разбиране, съобщи пред медиите вицепремиерът и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков, откакто упражни правото си на избор в столичното 39-то учебно заведение.

Той добави, че има обособени случаи, в които към момента не престават опитите да се купуват гласове в някои райони на страната.

Рашков изясни за случай в Хасковска област, където " един кмет се е опитал да размахва пръст на един от ръководителите на полицейска работа в региона там и да му държи сметка за какво противодействат на разположение, което навлиза в изборната секция и заплаща за гласоподаване по един или по различен метод ".

По думите на Рашков изборният развой протича обикновено и няма " остри сигнали " за проблеми: " За момента протича обикновено. Надяваме се да продължи по този начин. "

 Снимка: Българска телеграфна агенция

По думите му целият ден е разполагаем на гласоподавателите и той ги прикани да гласоподават.

" Нека да се явят и да гласоподават за този в който имат вяра, в противоположен случай алегорично казано няма да имаме морално право да подлагаме на критика този или оня. Българите би трябвало да бъдат виновни и да гласоподават за бъдещето. Всички жители усещат какви са проблемите, колкото повече жители гласоподават, толкоз ще имаме по-добър живот на следващия ден ", сподели още Бойко Рашков.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че сутринта, в хода на полицейските дейности за предварителна защита и противопоставяне на закононарушенията против политическите права на жителите, чиновници от ОДМВР-Хасково са ревизирали 49-годишен мъж от село Караманци, община Минерални бани. За него е имало данни, че пропагандира в интерес на избрана политическа партия. Той бил открит пред една от секциите в селото. В него са били открити описи с имена на хора, бюлетина-образец и към 2000 лв., които са били конфискувани с протокол.

Работата на чиновниците продължава и сега, прибавиха от полицията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР