Нямаме информация за българи, които да са били задържани като

...
Нямаме информация за българи, които да са били задържани като
Коментари Харесай

Експерт по тероризъм: Няма данни българи да са задържани като бойци на ИДИЛ

Нямаме информация за българи, които да са били арестувани като бойци на " Ислямска страна ", сподели специалистът по тероризъм полк. Амир Горен в предаването " 120 минути " по bTV.

" За да запазим свободния свят, ние би трябвало да се пазиме. Едната ръка би трябвало да я подадеш и да стиснеш другата за мир. Но в другата би трябвало да държиш меч. Готов да защитиш себе си ", съобщи още полк. Амир Горен.
16-годишен е упрекнат за подготовка на терористична офанзива в Пловдив (ОБЗОР) Правел бомби с субстанции, употребени за някои от атентатите в Белгия, Франция, Съединени американски щати и "Сарафово "
Само преди ден в Пловдив задържаха вербуван от ИДИЛ български възпитаник.

По този мотив полк. Амир Горен съобщи, че когато си в пубертета личността ти е объркана. " Много е елементарно такива подрастващи да се ловят в нета. Сигурен съм, че това момче няма няма корени за радикализация, по-скоро смятам, че момчето е изгубена душа. Няма по-дълбока причина да стигне до тази обстановка, сигурен съм че не е наясно какви ще са последствията от дейностите му”, съобщи още Горен.

Според израелския командос, джихадистите се насочват точно към подрастващи, тъй като могат да бъдат привлечени по-лесно.

" Организацията има световна мрежа с доста езици и те ловят тези комплицирани младежи, търсят ги в уебсайтовете и откриват другарска връзка, с цел да развият доверието сред тях. ", уточни още Амир Горен.

Лесно е да ги върнеш в правия път, само че е мъчно да ги откриеш, уточни още специалистът.

Снимка: bTV

Преди 5 години в " 120 минути " Юксел Кадриев ни срещна с Амир Горен. Тогава той означи, че " Ислямска страна " е опасност за цяла Европа, в това число и България.

" Тяхната цел е основаването на халифат. Нов халифат в целия Близък Изток. И, несъмнено, в техния проект влиза и Европа и даже Йерусалим ", съобщи полк. Горен тогава.

Полк. Амир Горен е един от създателите на елитните елементи на израелската войска. Ветеран е от 8 войни и има повече от 34 години опит в профилирани интервенции за сигурността. Ръководил е многочислени антитерористични интервенции, а в този момент е отпред на звено за контратероризъм и учебното заведение по битка с тероризма на израелските сили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР