“Нямаме друга възможност освен да опитаме всичко, за да убедим

...
“Нямаме друга възможност освен да опитаме всичко, за да убедим
Коментари Харесай

Здравният министър: Ваксинационното покритие в страната остава ниско

“Нямаме друга опция с изключение на да опитаме всичко, с цел да убедим хората да се имунизират, като създадат своя осведомен избор”.

Това съобщи здравният министър доктор Стойчо Кацаров по време на среща с новия представител на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн.

Те разискаха опциите за реализирането на осведомителна акция за имунизация против COVID-19.

„ Всички предпоставки за имунизация на популацията са обезпечени, само че все пак имунизационното покритие в страната остава ниско “, добави още Кацаров.

„ Готови сме да фокусираме всичките си старания за провеждането на осведомителна акция, взаимно с Министерство на здравеопазването, Световната здравна организация и Европейската комисия. Това се постанова и поради тревожните сигнали, че даже част от медицинските експерти в България са скептични към имунизациите “, уточни представителят на УНИЦЕФ за България госпожа де Бройн.

Министър Кацаров и Кристина де Бройн се сплотиха към нуждата осведомителната акция да бъде ориентирана към стимулиране на протективно държание на жителите по време на летните ваканции и в подготовката за старта на новата образователна година. Тя ще бъде ориентирана към разнообразни целеви групи за обезпечаване на необятно имунизационно покритие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР