Нямаме чужди лица на кораба. Добре сме. Това обявява капитанът

...
Нямаме чужди лица на кораба. Добре сме. Това обявява капитанът
Коментари Харесай

Капитанът на Царевна: Нямаме чужди лица на кораба, добре сме, имаме храна и вода за 15 дни

Нямаме непознати лица на кораба. Добре сме. Това афишира капитанът на блокирания в пристанището на Мариупол транспортен съд " Царевна " кап. Павел Павлов в диалог с Даниел Стефанов, корабен управител на компанията оператор на плавателния съд. Запис на диалог беше възложен на Maritime.bg.

„ Водят се военни дейности в регион, който е по-отдалечен от кораба. Екипажът не е бил заплашван от никоя от страните “, споделя кап. Павлов.

Той е безапелационен, че новината в медиите, че корабът е превзет, не дава отговор на истината.

Моряците са в положително положение, здрави са, имат храна и хранителни запаси за 15 дни, изяснява още кап. Павлов.

„ Обстановката в врата към кораба в тази ситуация е естествена. Водят се сражения за преодоляване на врата, които са на разстояние от кораба повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел. На борда няма представители от едната или другата страна”, съобщи Владимир Маринов, старши помощник-капитан.

„ Надяваме се, че няма да имаме провали от някакви инцидентни попадения, сега корабът е в целокупност, има опция да плава”, добави той.

Ситуационният център към Министерството на външните работи също поддържа непрекъсната връзка с екипажа.

Припомняме, че в неделя от Народната милиция на ДНР оповестиха, че украинските националисти са завзели два задгранични кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници. Според тях един от двата кораба е българският „ Царевна”.

От Ситуационния център към българското Министерство на външните работи и Министерството на защитата отхвърлиха появилата се информация. Оттам обясниха за NOVA, че са по отношение на моряците.

Представителят на корабособственика Даниел Стефанов също отхвърли появилата се информация, като посочи, че екипажът е добре, а на борда няма външни лица.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР