Нямам усещане, че се вземат изпипани и добре аргументирани търговски

...
Нямам усещане, че се вземат изпипани и добре аргументирани търговски
Коментари Харесай

Трайков: Пропан-бутанът и амонякът са чудесни алтернативи на газа

Нямам чувство, че се вземат изпипани и добре аргументирани търговски решения за газа. Газът от " Газпром " ще бъде доста безценен, чака се да стане 300 евро. Ако се възобновят договорите, цената на газа ще е по-висока от в този момент. Не знаем и дали количествата газ още веднъж да няма да спрат, разяснява някогашният енергиен министър Трайчо Трайков.

" Борсовите цени на газа са неуместно високи. Разумно е да се търси ограничението на потребление на газ и търсене на други възможности ", добавя той.

По думите му не са до дъно безапелационни причините за отхвърли от танкерите полутечен газ. " Мотивите с дефицита на слотове за разтоварване на важи за януари и февруари, защото занапред през октомври ще има търгове. Цените на Хенри Хъб са по-добри от тези на нидерландската борса ", счита той.

Според него 2/3 от газа следва да бъде обезпечен. " Една част може да бъде набавена с ловко комерсиално държание - посредством количества на положителни цени, да се купува и продава на пазара, да се нагнетява в Чирен. Електричеството, пропан-бутанът, амонякът, са чудесни други възможности на газа. Трябва да сложим и въпросът за входните потенциали, които ни лимитират за алтернативни  доставки ", акцентира Трайков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР