Нямам точна справка колко са до момента приходите, но са

...
Нямам точна справка колко са до момента приходите, но са
Коментари Харесай

Дискусия ще реши дали синята зона във Варна да бъде платена и в почивните дни


" Нямам точна информация какъв брой са досега приходите, само че са доста над това, което ние сме бюджетирали. Средно дневно приходите са към 8 хиляди лева от краткотрайно паркиране. До момента поставяхме по 60 скоби дневно, до момента в който бяхме с четири автомобила. Вече ще сме с 8, тъй че хората, които паркират за малко и си мислят, че няма да бъдат сканирани с нашите устройства, е доста допустимо да се озоват със скоба на автомобила. Призовавам всички да паркират вярно и да си заплащат ", сподели Младен Иванов. 

Той разяснява още, че към сегашния миг към момента се преглежда предлагането да има " синя " зона и в почивните дни. Според него би трябвало да се направи сериозна обществена полемика, да се съберат отзиви и тогава да се реши. 

Припомняме, че от през вчерашния ден Оперативна програма " Паркинги и синя зона " ще употребява 18 нови електромобила за надзор в " синята " зона. Ето какво сподели кметът при представянето на новите коли: 

" Защо електрически автомобили? Дейността на предприятието е в централната градска част и задачата, е възстановяване на атмосферния въздух като част от политиките на общината в тази посока. 

Автомобилите са закупени с финансов инструмент от Европейската банка за възобновяване и развиване. Стойността е към 1 млн.лв. Успоредно с електрическите автомобили построяваме и 31 зарядни станции за електрически автомобили, като 9 ще са за потребностите на предприятието, което обслужва синята зона и 22 двойни станции, където ще могат да зареждат по едно и също време 44 автомобила. Те ще са ситуирани в централната градска част и ще бъдат безвъзмездни за притежателите на електрически автомобили. 

Това е тласък от страна на общината за потреблението на този екологично чист превоз. Знаете, че общината кандидатства за закупуването на нови електробуси с концепцията, че това са действителни ограничения за замърсяването на атмосферния въздух, който дишаме всички. С тези рейсове ще възобновим напълно автопарка на " Гравски превоз ". По предните планове имаме закупени 85 нови рейса и 30 тролейбуса и с тези новите ще можем да кажем, че автопарка на градски превоз е освежен. 

Електроавтобусите ще имат пробег над 230 километра на денонощие, което значи, че с едно 4-часово зареждане през нощта ще могат да обслужват безпроблемно денем линиите, по които ще се движат. Отделно построяваме електространции за електробусите. Такива ще има в депото на " Градски превоз " и на двата обръщача на " Почивка " и във " Владиславово ".

Връщайки се към електрическите автомобили, всички добре знаем, че това е превоза на бъдещето. Разходът на 100 км. пробег на тези коли е сред 1 и 2 лв. без спомагателни средства за масла и филтри. Разбирате какъв брой са икономични, с изключение на и екологични. За да подтиква общината електротранспорта построяваме нови 22 станции, за притежателите на електрически автомобили има безвъзмездна " синя " зона и облекчени налози, това са съответните ограничения. Електромобилите са единствено за надзор за паркирането в " синята " зона ", сподели кметът.

Той добави, че пазширението на зоната върви по проект и след оправяне на процедурите ще бъде въведена в необятен център. За рехабилитацията на уличната мрежа в обсега на  втория стадий върви социална поръчка. Едва след приключването на тази процедура ще бъде въведена в употреба и зоната в необятен център, сподели кметът. 

На този стадий местата за електрическите автомобили се употребяват от всички, само че на тези места ще бъдат сложени зарядните станции, добави Младен Иванов, началник на Оперативна програма " Паркинги и синя зона ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР