Нямам представа кои са хората, които ме подкрепят. Нито имам

...
Нямам представа кои са хората, които ме подкрепят. Нито имам
Коментари Харесай

Гешев: Не се съмнявам, че президентът ще избере сам, а не под натиск

„ Нямам визия кои са хората, които ме поддържат. Нито имам някакви връзки с тях. Нямам връзки и с хората, които не ме поддържат. Това е израз на някаква гражданска позиция “.

Това съобщи претендентът за основен прокурор Иван Гешев минути откакто Пленумът на Висш съдебен съвет утвърди кандидатурата му. Решението на магистратите пристигна след 10-часово маратонско съвещание, от което близо 6 часа Гешев отговаряше на заложени му въпроси. Всичко мина под знака на митинги „ за “ и „ срещу “ кандидатурата му, които блокираха центъра на София. 

Още на следващия ден решението на Висш съдебен съвет ще бъде изпратено на президента Румен Радев за обявяване , пред който има две благоприятни условия – да издаде декрет за назначението на Иван Гешев или да го върне за ново разглеждане. Второто няма да казус, откакто към този момент се случи с ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков, който бе определен след наново гласоподаване.
 
 БГНЕС

„ Смятам, че президентът ще извърши в целокупност пълномощията си по метода, по който реши за верен. Не се колебая, че този избор ще е негов, а не под външен напън “, разгласи Гешев.-->

Пред медиите той съобщи още, че почита мнението на арбитър Шекерджиев, който бе един от четирима магистрати, който гласоподава срещу, само че не почита това на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. „ Не почитам мнението на един различен арбитър, който не се аргументира, а прочете една авансово написана тирада. Без да вдигне глава от листовете. Това значи едно – че това е авансово квалифицирано “, счита той.
 
 БГНЕС

На въпроса по какъв начин се усеща след избора, Гешев отговори с една дума: „ Изморен “. 

От своя страна актуалният основен прокурор, чийто мандат изтича първоначално 2020 година, още веднъж не даде явен отговор на къде ще поеме професионалният му път по-късно. „ Животът не е един мандат. Той продължава и след мандата. Ще пребивавам “, уточни Цацаров.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР