Нямам представа каква е причината в градовете Гоце Делчев, Дупница

...
Нямам представа каква е причината в градовете Гоце Делчев, Дупница
Коментари Харесай

ГДБОП отрича да е спирала интернета на хората при акцията срещу пиратството

Нямам визия каква е повода в градовете Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил да няма интернет. Обект на акцията против кабелните оператори не е била легалната активност на сдруженията и разпространението на интернет, а незаконните телевизионни стратегии. При акцията против кабелни оператори не са изземвани устройства за интернет. Това изясни в събота шефът на отдел Киберпрестъпност в ГДБОП Явор Колев.

В петък консуматори на кабелни малките екрани в Югозападна България се оплакаха, че са останали без инетернет и телевизия след акцията на ГДБОП против кабелното пиратство.

”Нямам визия каква е повода в градовете Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил да няма интернет, какво имат поради, дали нагнетяване на публичното неодобрение, с цел да бъде извърнат резултатът в интерес на кабелните пирати”, разяснява Явор Колев в събота.

”Не са изземани устройства, които имат отношение към обезпечаване на съгласуваност на потребителите. Разбирам терзанието на жителите, за това че са останали без телевизионни стратегии, само че поради събитието, че това е осъществявано от оператори, които не са имали уредени авторски права, е закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс “, съобщи Колев.

Изземани са единствено механически средства, посредством които ефирен сигнал се е разпространявал до потребителите в съответните градове. Той уточни, че конфискуваната техника е скъпа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР