Нямам общо с това. От 10 години ходя в училището

...
Нямам общо с това. От 10 години ходя в училището
Коментари Харесай

Дилърът, подгонил деца в пловдивско школо, с шокиращи оправдания в съда

Нямам общо с това. От 10 години вървя в учебното заведение и там играем баскетбол. Полицията ми споделиха какво да пиша под напън. Учил съм в това даскало и там играем с другари. Това е! Това бяха единствените първи и последни думи на Виктор Бунарски, който е упрекнат за владеене на дрога, взета от деца в двора на ОУ "Душо Хаджидеков " в Пловдив.
Коментарът му обаче не трогнаха магистратите в Районния съд в Пловдив, които взеха решение Виктор да остане в ареста за непрекъснато. Съдът не се повлия и от дългата защитна защита на юриста на Виктор - Никола Симеонов, написа "Трафик ".
„ Няма протокол за претършуване и изземане, както и персонален обиск на клиента ми. Всеки може да съобщи опиат и да твърди че трето лице ги е подхвърлило. Може ли дете да е очевидец и да е главен очевидец? Те са подвластни на внушения на родители, учители и те пресъздават обстоятелства, които не са истина. От къде знаят какво е дилър и какво е трева? Това са дребни деца. Няма отпечатъци по пакетите. Няма по какъв начин да бъде ценено разпознаването, защото очевидецът не е бил на мястото, а детето му е предало по какъв начин и кой е деятелят. (…) В случая важи правото "Влезе ли публицист в правосъдна зала, правото излиза от нея ", с тези гръмки и провокативни думи и още десетминутна дрънканица юристът на Виктор Бунарски - Никола Симеонов трансформира пледоарията си в същинска разпра с медиите и очевидците по проблема с разпространяване на опиати на територията на едно от най-елитните пловдивски учебни заведения – ОУ „ Душо Хаджидеков “.

Докато юридическата защита, мина в офанзива, се оказа обаче, че Виктор е с престъпно досие. Той е бил обвинен за същото действие – владеене на опиати и то единствено преди няколко месеца. Производството против него обаче е прекъснато единствено заради обстоятелството, че по това време той е бил малолетен. Това стана ясно от думите на държавното обвиняване в лицето на прокурор Атанас Илиев.



Вместо да дава доводи за невинността на своя клиент, упрекнат за държане на опиати, юрист Симеонов отдели разхитителен запас от думи да наскърбява и да жигосва свободната активност на медиите, които разгласиха проблема с Виктор, още преди той да влезе в съда. Припомняме, че родителите на децата, които са били подгонени от младежа с дрогата в двора на школото, обезпокоени за сигурността на своите деца, извикаха полиция в деня на произшествието и оповестиха медийно опасенията си.



Адвокатската защита прераства в несвойствени размишления на глас по какъв начин публицистите имали записи от региона, по какъв начин имали фотоси от въпросния ден, в който младежи с трева подгониха деца в двора на ОУ „ Душо Хаджидеков “.

Според прокуратурата, въпреки и производството да е на ранен стадий, то има задоволително доказателства да се направи извода за авторство на действието от страна на Брунарски.

Направени са огледи, изземания и различаване. Свидетелите са показали точно Виктор като причинител.



Прокурор Илиев беше безапелационен, че поради престъпното минало на младежа, то може да се направи обосновано съмнение, че Виктор може да извърши ново закононарушение

Налице са всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка. Самото закононарушение е публично рисково, защото разпространяването на опиатите е ставало по време на образователни занятия и пред дребни деца, добави още държавното обвиняване.

Адвокатът на Виктор обаче не се отхвърли и продължи да рови в медийните каузи и да разисква записи от камери и фотоси, като дори опита да ги употребява в интерес на клиента си. На фрагментите се виждало, че мъжа от мерцедеса не бил клиентът му.



„ Медиите внушиха на хората че клиента ми е дилър, нарушител и че зарибява деца. Моят подзащитен е към този момент наказан от четвъртата власт - медиите. Тези изявления ще опорочат производството. Неправомерно са изнесени данните за клиентът ми. Нарушени са му правата за отбрана на личността. Общественото мнение диктува дейностите на прокуратурата “, това бяха единствено част от броженията на Симеонов.



Защитата въпреки всичко опита да пледира и незначителност на действието, като изясни, че ставало дума за два пакета 1,8 грама марихуана за 11 лв., които били приобщени по неизвестен метод към делото.



Нищо от казаното не промени решението на магистратите, които оставиха Виктор зад решетките до момента в който тече следствието по проблема. Те сметнаха, че има заплаха той да извърши ново закононарушение, макар че е малко евентуално да се укрие, защото има непрекъснат адрес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР