„Нямам нужда списание „Ринг” да ми каже, че съм №1.

...
„Нямам нужда списание „Ринг” да ми каже, че съм №1.
Коментари Харесай

Антъни Джошуа: Кубрат Пулев може да ми отнеме всичко с един удар

„ Нямам потребност списание „ Ринг” да ми каже, че съм №1. Не съм имал потребност да го настояват преди този момент, нямам потребност да го вършат и в този момент. Уважавам тяхното мнение, само че и те би трябвало да почитат моето. А аз знам, че съм най-хубавият.” Така Антъни Джошуа стартира своето изявление пред платформата DAZN, която ще излъчи борбата с Кубрат Пулев в събота вечер на българска територия. Световният първенец на IBF, WBA, WBO и IBO ще пази поясите против Кобрата към среднощ.

Колко особено ще е да станеш безспорен международен първенец?
- Ще бъде необикновено, отвън всевъзможни рамки. Затова и мачът с Пулев е толкоз значим за мен. Преминах през доста срещи, с цел да стигна до тези пояси. Спечелих ги един по един, през доста компликации минах, а в този момент Пулев идва и желае да ми ги вземе всичките единствено с един мач. Той е кандидат на IBF, само че аз залагам всички останали – WBA, WBO и IBO. Няма по какъв начин да ги оставя встрани. Аз правя цялата работа, групирам ги един по един, а той с един удар може да ми ги отнеме. Трудно е. Имам още един да взема. Който и да го държи, съм подготвен. Бях подготвен да се изправя против някогашния първенец, подготвен съм и против сегашния.

Какво виждаш като заплаха от Кубрат Пулев?
- Много рискове виждам. Той прави чудесно всички съществени детайли. Умел боксьор е, има страхотна водеща ръка, която е следвана от удари в главата или тялото от дясната. Удря от отдалеченост, освен това има много мощ в правия му удар. Бил се е с доста солидни боксьори – Хюи Фюри, Чисора, Кличко, Богдан (Дину), Райдел Букър. Списъкът продължава. Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри настояват, че тичам от огромните, само че както виждате, тъкмо противоположното е. Уайлдър самичък призна, че е отказал оферта за извънредно доста пари, с цел да се бие с мен, с цел да се бие с Фюри. Фокусиран съм върху това, което е пред мен и това е Кубрат Пулев. След това ще забележим.

Мнозина, в това число и аз, те дефинираме като най-тежкия удряч в бокса. Може да си най-великият нокаутьор…
- Ооо, не. Имаме хора като Майк Тайсън и Джо Луис. Но като цяло, да обичам да доправям противниците

Аз обичам да се боксирам, само че в случай че не желая да играя, имам умеенето да усетя съмнението в съперниците ми. И когато го направя, тогава желая да разкрия слабостите им. Когато започнах да се боксирам, се учех доста бързо, по сложния метод, бях обичай много първоначално, тъй като допусках доста неточности, само че имах това чувство – в случай че ме удариш пет пъти, аз ще те ударя шест. Станах първенец при дилетантите, по-късно и при експертите. Получих доста бързо вниманието на хората, само че смятах, че това е работа, а не е нещо особено. Когато изгубих от Анди и видях по какъв начин се отнасят към него, какъв брой специфичен бе той за останалите, тогава желаех да се отдам на спорта.

След това стана повторен първенец. Гордееш ли се от метода, по който одобри загубата?
- Усещането бе ужасно. Има боксьори, които стават 5-кратни и е въпрос по какъв начин приемаш провалите. Когато загубиш, сте единствено ти и индивидът в огледалото. След провалянето се връщаш в съблекалнята и всички те успокояват и ти споделят, че ще се върнеш по-силен. Но когато останеш самичък и си легнеш, никой не може да те научи по какъв начин да се оправиш с това чувство. Важно е да имаш положителни хора към себе си и съм благополучен, че го преодолях. Нямам потребност от хора като Тайсън Фюри да ми споделят, че съм добър или нещо такова. Но той също е популярен първенец. Изучавам го и прави доста добър имидж за бокса по света. Надявам се, че един ден ще се срещнем на кръга.

Ти против Тайсън Фюри е най-големият английски мач в историята. Вълнува ли те?
- Определено. Колкото по-дълго се отсрочва, толкоз по-силен и интелигентен ще ставам. Нямам самообладание, само че и не желая да прибързвам. Ще бъде необикновено, огромно, само че не се вълнувам сега.

Как се чувстваш по повод предстоящ мач с Уайлдър. Искаш ли подобен дуел?
- Да, несъмнено. Той е кандидат сега. Затова му и направихме невероятна оферта. Тук съм, не бързам, когато е подготвен и се усеща задоволително мъж, дано да пристигна. Не беше прелестно, когато се опитваха да разбият репутацията ми и да очернят името ми. Но като махнем това, желая да го срещна на кръга.

Казвал си, че искаш да останеш още 10 години на кръга. Дюбоа, Джойс, Уайт ще бъдат ли измежду противниците ти?
- Да. Усик също. Готов съм за всеки един от тях. Но това е моето шоу, а не тяхното. Те няма какво да губят, до момента в който аз имам всичко за губене. Няма вид, при който да избегна сериозен противник и да избягам. Искам да се удрям с най-хубавите и по-късно да се отдръпва. Това е. Трудно е, в нашата работа всеки ден се качвам на кръга и не мога да пожертвам да се спестявам. Напротив – би трябвало да надграждам, с цел да съм по-силен. Аз съм най-големият си съперник. И точно това ме докара до върха.

Какво искаш да е наследството ти?
- В кръга желая да ме запомнят като боксьор, който се отнася с почитание към останалите. Защото знам какъв брой е мъчно. Искам да оказвам помощ на спортистите, освен на боксьорите. Психическото напрежение е голямо. Извън кръга – желая младите да се грижат добре за себе си, за здравето си.

Искам да изградя империя, да покажа, че боксьорите имаме ум. Трябва да съм образец за децата, въпреки да съм допускал неточности. Да знаят, че грешката може да бъде поправена.

Не сподели обаче да те запомнят като един от най-великите…
- Това не ме интересува. Никой няма да помни след години избрани имена. Времето не стопира. След 100 години няма да ме помнят. Времето отминава и не се пробвам да се нагодя към хората. По-важното е да окажеш помощ на хората да живеят по-добре, да построиш учебно заведение, тъй като то няма да отиде на никое място. Да направиш зала. Това са неща, които няма да изчезнат, до момента в който имената се не помнят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР