Нямам нищо общо с нейната държава и не може да

...
Нямам нищо общо с нейната държава и не може да
Коментари Харесай

Стоичков за заплахата от съд: Нямам нищо общо с нейната държава и не може да ме съди

Нямам нищо общо с нейната страна и не може да ме съди, тъй като мога да приказвам каквото си желая. Да пристигна в Америка или в България да ме съди. Свободен съм да приказвам каквото си желая, само че на мен ми се обръща внимание. Така някогашният футболист и треньор Христо Стоичков разяснява пред Българска национална телевизия вероятността да бъде съден от испанския вицепремиер Сорая Сантамария.

Тя изрази такова желание, откакто от ефира на мексиканска телевизия Стоичков разгласи, че тя е почитател на испанския деспот Франко, поради дейностите на полицията по време на референдума в Каталуня.

Бившият футболист за следващ път се извини, че е нарекъл и сина на испанския вицепремиер почитател на Франко, само че се възмути, че през 2017 година е допустимо да бъдат измъчвани баби и дядовци. Според него полицията е атакувала хора, " които напълно умерено си вървят по улицата, без да вършат разбории, викания и посягания по отношение на полицията.

Стоичков изрази съжалението си, че през годините испанското държавно управление и Каталуня не са намерили общ разговор и се е стигнало до принуждение. " Не ме интересува Испания, интересуват ме хората в Каталуня. Никой не желае кръв и побоища. Не откриха разговор през годините да се схванат и да седнат на една маса. Винаги са ги малтретирали тези хора, минал съм по този път и знам какво е отношението на Мадрид по отношение на Барселона. Тя в случай че не знае, аз знам. Знам отношението на хората по отношение на спорта. Не може олимпийски, международни и европейски първенци да бъдат измъчвани по този начин. Не може хората там да бъдат измъчвани по този начин. Това е нещото, което ме нагруби ", заключи Христо Стоичков.

Според него щом народът на Каталуня и ръководещите му са решили, че е пристигнал моментът за разлъка с Испания, това следва да се случи, само че още веднъж акцентира, че насилието е изцяло недопустимо.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (35)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР