Нямам никакви колебания, никакви пречки, че съм поел по този

...
Нямам никакви колебания, никакви пречки, че съм поел по този
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Решението да остана министър е мое

Нямам никакви съмнения, никакви спънки, че съм поел по този път. Решението беше мое, съобщи Георги Гвоздейков, служебният министър на превоза , пред BTV през днешния ден.

Той уточни, че е избрал да остане министър, вместо да бъде, с цел да довърши плановете по превоза. Гвоздейков разяснява течащата сега рационализация на железопътния превоз. Сроковете за планове на стойност над милиард лева закъсняват, съобщи той. Предвидени са нови влакове, нов преносим състав по Националния проект за възобновяване и резистентност, който би трябвало да се осъществя до август 2026 година

Имаше риск някой различен да поеме тези планове. Това са строго характерни процеси, които 10 месеца се опитваме да вкараме в верния път. Вече 2 години не можем да дойдем до финала по разнообразни аргументи. Има риск България да изгуби средствата, съобщи Георги Гвоздейков.

Другата седмица следва сключване на контракт за, уточни той и добави, че до 11 април е и срокът за подаване на предложения за доставката на 35 мотрисни влакове, като по-късно тези предложения ще бъдат оценени и до месец, месец и половина, ще бъде подписан контракт. Има контракт и за още 20 влака, по негови думи.

Средствата по Националния проект за възобновяване и резистентност са в размер на над 11 милиарда лева, като 1/10 от тази сума е за железопътния превоз, удостовери той, като увери за цялостната бистрота на процедурите в министерството.
 Европейската комисия отпуска 32 млн. евро за БДЖ
Европейската комисия отпуска 32 млн. евро за БДЖ

Целта е прекосяване от авто превоз към железопътен

да изпълняваме ползите на страната. Работата на министрите е да правят някаква работа за обществото. Това е цената, която аз би трябвало да платя, това е залогът, разяснява още служебният министър.

По въпроса за назначението му той удостовери, че кореспонденции по-рано не е имало и срещата е била непосредствено със служебния министър председател: " Получих позвъняване за среща с господин Главчев. Направихме такава. Изложих ситуацията в министерството, по-късно получих предложение да остана длъжностен министър. "

Разговор с водача на ПП се е състоял, като Гвоздейков удостовери, че още при приемане на покана за служебния кабинет той е съобщил на Кирил Петков за решението си.

Направих всичко допустимо да изложа моите претекстове, моето решение. Останах неразбираем, само че той е водач на партия и гледа процеса под напълно различен ъгъл. Това е моето решение, безапелационен е Гвоздейков.

" Никога, макар че съм изключен от партията, няма да чуете дума против Кирил Петков, против Асен Василев. " Гвоздейков прикани за почит, като уточни, че " всеки има право да вземе своето решение, изключително в случай че счита, че е в интерес на хората ".
 Димитър Главчев даде обещание да не се подава на провокации
Димитър Главчев даде обещание да не се подава на провокации

Основната задача е организирането на почтени избори

По въпроса за незабавната здравна помощ по въздух служебният министър увери, че са били преекспонирани. По негови думи засега образованието на всички водачи за независимо хвърчене не е приключено. 4 водачи към този момент са достигнали нужното равнище, до момента в който към края на април се чака водачите да минат изпит. Хеликоптерът ще се пусне в употреба, откакто са подготвени , настоя той, като уточни, че се чака доставката на още два хеликоптера. Единият ще дойде през юли във краткотрайна база в Сливен, за покриване на летния сезон на Черноморието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР