Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба.

...
Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба.
Коментари Харесай

Лекарката от Враца: Пробата не е фактор за нищо, важна е адекватността на действията

" Нямам никаква визия по какъв начин се е получила тази позитивна проба. Вече бях с хипертонична рецесия и ми бяха направени инжекции във връзка събаряне на кръвното налягане ", разказапред bTV доктор Диана Димова, която даде позитивната проба за алкохол.

Тя изясни, че дрегерът може да се повлияе от медикаменти, които тя пие за високо кръвно налягане. Не е сигурна обаче, че позитивната алкохолна проба е нейна.

При тежка злополука във Враца преди дни почина 3-годишно дете.Близки на детето настояват, че колата за спешна помощ се е забавила, а доктор Димова е била пияна.

От полицията потвърдиха, че тестът ѝ с дрегер за алкохол е позитивна. Инспекторите стартират инспекция в незабавното поделение на Враца, откакто 3-годишно дете умря в злополука.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, откакто е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост - над 100 км/ч, не е използвал алкохол или опиати. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

" Аз съм с високо кръвно и пия медикаменти, които са съвместими с повишение на кръвната проба. Дрегерът, който е изработен в центъра регистрира и остарели проби ", добави доктор Димова.

Тя акцентира, че е направила теста за алкохол, тъй като не е имало причина той да регистрира позитивен резултат.

" Самата аз бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил, по какъв начин мога да дам такава позитивна проба. Потвърди се и от самите ми сътрудници, че нямам подобен проблем. Пробата не е фактор за нищо. Важна е адекватността на дейностите в оня миг ", добави тя.

" Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19:00 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа.

" Детето беше без витални индикатори, направихме реанимация в колата за спешна помощ, само че детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от много преди този момент ", изясни доктор Димова.

Тя акцентира, че е дала проба с дрегер поради околните, само че в този момент съжалява, тъй като ситуацията е ескалирало.

" Пробата може да се повлияе от доста медикаменти, в това число и от морфин, трамол. Те се употребяват при инфаркт, бъбречна рецесия. Моите медикаменти могат да повлияят на теста. Не съм сигурна, че тази проба на дрегера е моя ", добави доктор Димова.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР