Нямам никаква идея за какво се отнася питането на главния

...
Нямам никаква идея за какво се отнася питането на главния
Коментари Харесай

Румен Радев убеден, че не е вършил нищо нередно

" Нямам никаква концепция защо се отнася питането на основния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за имунитета на президента и що е то " държавна измяна " .

Това съобщи в отговор на въпрос по време на доклада на третата година от мандата си президентът Румен Радев.
 Радев: Институциите се обезличават, нужна е смяна на модела
Радев: Институциите се обезличават, нужна е смяна на модела

Пътят към триумфа стартира със свалянето на розовите очила

" Гешев самичък би трябвало да разгласи какво е имал поради. Нямам никаква концепция за съответен случай, само че аз съм уверен, че не съм правил нищо неправилно ", безапелационен бе Румен Радев.

Той добави, че ще следи отговора на Конституционния съд и се надява той да се управлява от заложените в Конституцията правила.

" От основния прокурор чакам усърдие и в действителната битка с корупцията , публичните поръчки и даже при огромни планове без публични поръчки. Неговата съществена задача е да убеди обществото, че брани закона и публичния интерес ", изясни Радев.

По думите му " рецесията е извънредно дълбока и екзистенциална, само че решението дали ще мине вотът на съмнение към Народното събрание , който ще се гласоподава на следващия ден, е в ръцете на българския парламент.

На въпроса дали ще се кандидатира за втори мандат Румен Радев съобщи, че в дневния му ред към момента не влиза този спор и обсъждане на втори мандат, само че в случай че се стигне до това, би търсил поддръжка на всички български жители, които желаят смяна в демократична посока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР