Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател на парламента

...
Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател на парламента
Коментари Харесай

Никола Минчев: Управление с ГЕРБ и ДПС е безпринципен компромис, на който не сме готови

„ Нямам никакъв проблем да бъда до определения ръководител на Народното събрание Вежди Рашидов. Готов съм постоянно да му оказвам помощ, тъй като би трябвало да създадем всичко допустимо тази институция да работи и да наподобява добре “.

Това сподели в „ Тази събота “ по БТВ Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “, който е и зам.-председател на 48-ото Народно заседание.

По думите му изборът на Вежди Рашидов обаче е бил компромисен вид. Въпреки това „ Продължаваме промяната “ няма да внася искане за оставката му, каквито настроения се чуха.

Спорът за това кой да оглави спортната комисия в Народното събрание

„ Развитието на обстановката към председателството на спортната комисия основава чувство за нещо, което се е случило, откакто сме се уговорили. След още веднъж доста компликации стигнахме до съгласие „ Продължаваме промяната “ да вземе спортната комисия. Изведнъж на другия ден Движение за права и свободи сподели, че се отмятат от тази спогодба и няма да ни я дадат. Какво се промени от през днешния ден за на следващия ден аз не мога да си обясня. Затова се основава чувството, че може да се е стигнало до някакво позвъняване от някъде “, разяснява Минчев във връзка съмненията, че намесата идва от президентската институция.

Консултациите с президента

Президентът Румен Радев предложения в понеделник на съвещания представители на " Продължаваме промяната ". В тази връзка Минчев изясни, че партията е подготвена на разговор с останалите политически сили, само че не и на безпринципни взаимни отстъпки.

Никола Минчев съобщи още, че не се усещат като интриганти в тази обстановка, при която са малцинство и е мъчно да прокарат каквото и да било като решение.

„ При състояние че сме влезнали в политиката за да променим модела, по който се управляваше България през последните години, и внезапно да създадем подобен компромис с хората, които построиха този модел и да влезем дружно в едно ръководство, няма по какъв начин да се случи. Това би било изменничество към нашите гласоподаватели “, уточни Минчев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР