Нямам намерение да спирам с бокса. Това заяви най-добрият ни

...
Нямам намерение да спирам с бокса. Това заяви най-добрият ни
Коментари Харесай

Кобрата на родна земя: Не смятам да се пенсионирам

Нямам желание да спирам с бокса. Това съобщи най-хубавият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев при прибирането си на Терминал 2 на Летище София след дуела с Дерек Чисора в зала „ О2 Арена “ в Лондон.

Кобрата отстъпи на британеца в реванша сред двамата с неединодушно съдийско решение – 112-116, 116-112, 114-116.

„ Той не беше толкоз въздържан, не беше чист, хубав бокс, а отвън границите на спорта. Видяхте, че съдията глобяваше някои неща, както той си преценяваше. Чувствам се зареден и задоволен – това е, 2-1 съдийски гласа “, стартира той.

За възможен трети мач с Чисора, Кубрат разяснява: „ Той пристигна в съблекалнята след края на мача, предложи ми бургери – аз му отхвърлих, само че някои хора от екипа ми доста се зарадваха на тях, аз ги държа в някаква дисциплинираност по отношение на яденето. Попитах го за трети мач, той уклончиво отхвърли, откраднаха успеха, както се споделя “.

„ Не мисля, че някой може да блокира нещо. Винаги диря повода в себе си. За мен това е триумфът “, сподели още Кобрата и отговори по отношение на това дали има намерение да се откаже от спорта след изявлението на промоутъра Еди Хърн, че изгубилият мача в събота би трябвало да окачи ръкавиците: „ Нямам такова желание, усещам се съвършено кондиционно. Трябваше да бъда съвършен, да го смажа, с цел да не зависи в края от съдиите “.

„ Чак подобен разбор не мога да направя. Аркадите ми не са от удари, те са по-скоро от глави. Но, знаете, че професионалният бокс е и малко мръсна игра. За мен ще е същинско наслаждение да се удрям в България, въпреки че към този момент сме на договаряния за трети мач “, добави той във връзка с възможен мач на родна земя.

„ Не сме постоянни в поддръжката си. На всички хора, които ще избълват неприятни неща по мой адрес, не ги одобрявам с неприятни усеща, а в противен случай, с обич. Малко хора в България схващат от бокс, би трябвало да се правят оценка триумфите. Нищо не ме тормози. Да се надяваме октомври-ноември да се завърна на кръга – по отношение на съперника в събота трябваше да е по-различна тактиката, само че от време на време всичко се случва доста бързо “, приключи Кобрата, като изрази вяра да е още веднъж на кръга в края на годината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР