Нямам много голяма надежда. Надявам се МВР да работи и

...
Нямам много голяма надежда. Надявам се МВР да работи и
Коментари Харесай

Адвокат Ина Лулчева: Няма да разкрият убиеца на Алексей Петров

" Нямам доста огромна вяра. Надявам се Министерство на вътрешните работи да работи и да разкрие ”. Това разяснява пред NOVA NEWS юристът Ина Лулчева по повод на убийството на Алексей Петров, чиито ползи е защитавала. Според нея шумните политически акции против него и други жители са завършили с неуспех на прокуратурата.
Прочетете още
" Идеята за промяна в правосъдната система и разделянето на Висш съдебен съвет на две върви непрестанно последните 10 години. Началото на тази промяна беше през 2015 година, когато се раздели Висш съдебен съвет на две колегии. Не е работа на пленума, с присъединяване на прокурори, да избира ръководителите двете съдилища. Пленума би трябвало да избира основния прокурор ", сподели още юристът.

„ Да приказваме за обща рецензия, че всичко е разкритикувано, не е правилно. Има текстове, които се подлагат на критика еднопосочно от всички. Венецианската комисия, по този начин и професионалните общности приветстват разделянето на Висш съдебен съвет на два съвета. Възражението, че не може да се ликвидира пленума на Висш съдебен съвет е общо и аз го споделям ”, добави Лулчева.

Тя посочи, че е вярно съдийският съвет да избира ръководителите на Върховния съд и на Върховния административен съд.

По отношение на разпределението на квотите тя посочи, че преди всичко концепцията сега е това да не бъде политическа, а социална квота. „ Правилата, по които ще се избират хората, които ще избира националното заседание би трябвало да бъдат с ясни критерии. Да се подсигурява, че няма да бъдат настоящи прокурори и в двата съвета и съдии в съдийския съвет ”, акцентира тя.

Според нея, в случай че се вкарат тези правила и се подсигурява, че тези, които ще бъдат в препоръките ще са изявени адвокати от академичната общественост, опасенията за политическо въздействие биха били отстранени.

По думите ѝ Иван Гешев, както не е трябвало да бъде избиран, постоянно е било късно да бъде отхвърлен. „ С неговото премахване прокуратурата спря да основава ненужно напрежение, стопираха показните акции, от които нищо не се случва. Безкрайно задоволително за мен е, че стартира разплитане на сагата „ осемте джуджета ”, прокуратурата сподели, че желае да се почисти. Борислав Сарафов сподели воля, добави Лулчева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР