Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те

...
Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те
Коментари Харесай

Георги Христов се отказа от това, което се полага на всички

" Нямам персонални данни и пенсия! И се отхвърлям от 200-те лв., които ще би трябвало да получа! За хората в потребност да останат! Иначе ще ме е позор! "

С тези думи звездата на родната сцена Георги Христов изрази в обществените мрежи съпричастност към хората в страната, които взимат минимална пенсия. Според огромния ни реализатор, който също както сътрудника си Васил Найденов, надали ще вземе повече от 200 лв. пенсия, която към този момент си е пресметнал, избира да се откаже от нея за сметка на нуждаещи се възрастни, написа в. " България през днешния ден ".

" Сам се обезпечавам, тъй като, както знаем, множеството реализатори няма да стигнем оптималния предел на пенсия ", изяснява Христов. Според него българинът не е привикнал да си търси правата и това би трябвало да се промени, в случай че желаеме да живеем в благополучие. " Аз не съм от този вид. Докато някои не се научат, че в тази страна има закони, които важат за всички, ще не преставам своята битка под една или друга форма с несправедливостите ", безапелационен е емблематичният артист.

Макар че му остава още много до пенсия, защото е единствено на 55 години, за Христов неналичието на почтени пенсии за хората на изкуството е " морално ликвидиране ".

" Какво стана с Борето Гуджунов? А с останалите мои сътрудници, които си отидоха от този свят в мизерия? ", пита Христов, който през целия си живот е бил обвързван с разнообразни благотворителни дела. " За мен да окажеш помощ не е еднакво да се похвалиш. Не би трябвало да е по този начин ", безапелационен е Жоро.

В момента артистът е на турне из страната, което минава при нечуван триумф. Залите са цялостни, а хората го посрещат на всички места с бурни овации. Турнето " Моят път " стартира от зала 1 на НДК през април и към този момент мина през Плевен, Бургас и Варна, а на 24 септември почитателите ще могат да видят звездата в Пловдив.

" Аз съм от хората, които в никакъв случай не си посипват главата с пепел. Родил съм се в България, тук публиката е основала името ми и постоянно съм й длъжен. Колкото и да сме дребни като пазар, колкото и да е мъчно, би трябвало да не преставам да работя и да се развъртвам поради тези, които постоянно са ме подкрепяли и поддържат. Страната ни е дребна, само че сме народ с огромно сърце. Трябва да се опитаме да го отворим към хората, тъй като в противоположен случай кръвоносните съдове ще се запушат и то може да се пръсне. По-добре е да сме здрави и с туптящи огромни сърца, които да дават топлота ", споделя изпълнителят на " Черно и бяло ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР