"Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те

...
"Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те
Коментари Харесай

Георги Христов: Отказвам се от пенсия

"Нямам персонални данни и пенсия! И се отхвърлям от 200-те лв., които ще би трябвало да получа! За хората в потребност да останат! Иначе ще ме е позор! "

С тези думи звездата на родната сцена Георги Христов изрази в обществените мрежи съпричастност към хората в страната, които взимат минимална пенсия. Според огромния ни реализатор, който също както сътрудника си Васил Найденов, надали ще вземе повече от 200 лв. пенсия, която към този момент си е пресметнал, избира да се откаже от нея за сметка на нуждаещи се възрастни, написа в. "България през днешния ден ".

"Сам се обезпечавам, тъй като, както знаем, множеството реализатори няма да стигнем оптималния предел на пенсия ", изяснява Христов. Според него българинът не е привикнал да си търси правата и това би трябвало да се промени, в случай че желаеме да живеем в благополучие. "Аз не съм от този вид. Докато някои не се научат, че в тази страна има закони, които важат за всички, ще не преставам своята битка под една или друга форма с несправедливостите ", безапелационен е емблематичният артист.

Макар че му остава още много до пенсия, защото е единствено на 55 години, за Христов неналичието на почтени пенсии за хората на изкуството е "морално ликвидиране ".

"Какво стана с Борето Гуджунов? А с останалите мои сътрудници, които си отидоха от този свят в мизерия? ", пита Христов, който през целия си живот е бил обвързван с разнообразни благотворителни дела. "За мен да окажеш помощ не е еднакво да се похвалиш. Не би трябвало да е по този начин ", безапелационен е Жоро.

В момента артистът е на турне из страната, което минава при нечуван триумф. Залите са цялостни, а хората го посрещат на всички места с бурни овации. Турнето "Моят път " стартира от зала 1 на НДК през април и към този момент мина през Плевен, Бургас и Варна, а на 24 септември почитателите ще могат да видят звездата в Пловдив.

"Аз съм от хората, които в никакъв случай не си посипват главата с пепел. Родил съм се в България, тук публиката е основала името ми и постоянно съм й длъжен. Колкото и да сме дребни като пазар, колкото и да е мъчно, би трябвало да не преставам да работя и да се развъртвам поради тези, които постоянно са ме подкрепяли и поддържат. Страната ни е дребна, само че сме народ с огромно сърце. Трябва да се опитаме да го отворим към хората, тъй като в противоположен случай кръвоносните съдове ще се запушат и то може да се пръсне. По-добре е да сме здрави и с туптящи огромни сърца, които да дават топлота ", споделя изпълнителят на "Черно и бяло ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР