Нямало причина за поскъпване на петрола заради отпадане на дерогациятаКапиталовата

...
Нямало причина за поскъпване на петрола заради отпадане на дерогациятаКапиталовата
Коментари Харесай

Финансовият министър Асен Василев от Благоевград: Режем 2 млрд. лева от капиталовата програма

Нямало причина за повишаване на петрола поради отпадане на дерогацията
Капиталовата стратегия се увеличавала с 25 на 100

“Разбрахме се с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, че в бюджета ще бъдат направени корекции само в финансовата стратегия, записана в проектобюджета за следващата година.

Така, че вместо плануваните 12 милиарда лв., те ще станат 10 милиарда лв.. ” Това съобщи в Благоевград финансовият министър Асен Василев. Той изясни, че даже и освен това рязане, финансовата стратегия отново ще бъде действително увеличена с 25% повече по отношение на тазгодишната.

Василев увери, че няма да се вършат други корекции по пера на бюджета. Той разяснява, че 2.4 милиарда лева, които не са били авансово планувани в истинското обмисляне и са били поставени от новата вноска на газа, отпадат от общата рамка на бюджета.

Василев изясни още, че са приели и поставеното изискване от ГЕРБ-СДС да се гласоподава дружно с бюджета и фонда от 1 милиард лв. за подадените планове на общините. Има някои, които обаче не са подготвени с тези планове, тъй че евентуално ще се наложи за тях да преминем на хибриден вид, посочи Асен Василев. Той разяснява и писмото на рафинерията, която разгласи, че има терзания да не спре производството поради намаляването на преработката на съветски нефт.

“Няма причина да се покачват цените на петрола, това че се не разрешава износа от 1 януари, не значи, че рафинерията не може да работи, просто няма да изнася артикули от съветски нефт ”, сподели Василев. Според него това е опит на Лукойл за всяване на боязън. Но той персонално не виждал трагични проблеми.

Изявлението си Василев направи по време на среща на съпредседателите на “Продължаваме смяната ” с новоизбраните кметове и общински съветници на партията. На срещата, която се организира в Благоевград, пристигна и министър председателят акад. Николай Денков.

Той заяви, че към момента не се е срещнал с Мария Габриел във връзка оставката на вътрешния министър поради погромите в столицата по време на футболния митинг.

“В немалка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се дефинира от това по какъв начин той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско принуждение, които видяхме всички. Неприемливо е служители на реда в центъра на София да работят по този метод с протестиращите ”, разяснява министър председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР