Нямах готовност да чета декларация днес, но съм длъжен да

...
Нямах готовност да чета декларация днес, но съм длъжен да
Коментари Харесай

Цветанов: Оставката на Главчев е в името на националния...

Нямах подготвеност да чета декларация през днешния ден, само че съм задължен да го направя като ръководител на най-голямата група в Народното събрание, тази на ГЕРБ. Искам да заявя пред всички, тъй като не всички са осведомени с диалозите на председателския съвет тази заран, благодаря на Главчев, че направи ексклузивен председателски съвет, на който участва и министър председателят Борисов. Това съобщи от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Всяка една от парламентарните групи изложи причините си за оставката на Димитър Главчев. Всички знаем, че ръководителят на българския парламент е първи измежду равни и би трябвало да основава нужната атмосфера и би трябвало Народното събрание да бъде работещ. В последната седмица имаше съзнателни опити за търсене на провокация.

Решението, което направи ръководителят на българския парламент е да освободи ръководителя на най-голямата опозиционна партия сътвори чувството, че днешното болшинство подтиска свободата на опозицията.

Председателят не е изповядвал сходни ограничения на права. Ситуацията през днешния ден е по-различна и страната, която постоянно би трябвало да ни бъде приоритет при взимането на решение.

Парламентарното болшинство беше на мнение да не се подава оставката на Главчев. Но чухте и опозицията, които споделиха, че ще вземат участие изборно в парламентарната активност, разяснява Цветанов.

Нека няма спекулации с оставката на Главчев - той го прави единствено в народен интерес и да възвърне естествената работа на българския парламент, с цел да се чуват и гласовете на ръководещите и на опозицията.

Нека тази оставка бъде доста явен сигнал - ние не желаем да бъде дискредитиране на Народното събрание, да има персонални нападки от тази естрада към който и да било, уточни Цветанов.

Ние би трябвало да пазиме тезите си аргументирано във всяка една парламентарна група, а не да има персонални нападки. Няма печеливши в актуалната обстановка, отсече ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Благодарим господин Главчев, ние ще бъдем постоянно с теб, заключи Цветанов. /Марица.бг
тагове цветанов главчев интерес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР