Няма значение в коя страна си. Родината е една. Сега

...
Няма значение в коя страна си. Родината е една. Сега
Коментари Харесай

Наталия Елис: Българите са сред хората с най-големи сърца

Няма значение в коя страна си. Родината е една . Сега мога да оказа помощ с нещо. Помагам на нашите хора тук, оказвам помощ на мои другари. Приемам. Това е най-голямото, което мога да направя в този момент. “ Това показа пред БНР Наталия Елис, позната на пловдивчани като основател за спасяването на ботаническата градина в града.

Днес Наталия има нова идея – да намира заслон за сънародниците си, бягащи от войната. Тя работи за обособяването на буферни детски центрове, които да поемат по-малките деца и да ги социализират .

„ Идват главно майки с деца, които не са привикнали с детски градини, не знаят български език и имат хранене, доста по-различно от това в България “, разясни Наталия Елис.

Децата бежанци са тук без имунизационни паспорти , което също е проблем, уточни тя.

Това по думите ѝ ще се разисква с българските здравни управляващи, тъй като „ повторна имунизация също може да сътвори проблем “.

Затова Наталия Елис предлага да има буферни детски центрове за деца от Украйна.

Как да работят родителите, в случай че не могат да оставят детето на никое място? Така ще им оказваме помощ, с такива детски центрове. В София „ Америка за България “ предложи „ Музейко “ за подобен детски център. Сега приказвам с деятели в други градове, които се пробват да създадат същите подкрепящи буферни детски центрове “, описа тя в предаването „ Хоризонт до обед “.

Украинците са работливи. Дошли са много експерти . За работодателите това е добра опция да намерят положителни служащи. Само да осигурим заслон за децата и помощ първоначално, до момента в който нямат нищо, дори пари за настаняване “, разяснява Наталия Елис.

Наталия Елис е пристигнала в България преди към 5 години. Развива бизнес с кактуси. Допада ѝ сравнението на Украйна с кактус, който не можеш елементарно да стъпчеш, само че можеш да се нараниш

Иска да съобщи на новодошлите своя опит с вписването в българската среда. Харесва Пловдив, назовава хората там „ вълшебни “, съгласно нея са дружелюбни и оказват помощ.

„ Наистина България е от страните, в които хората имат едни от най-големите сърца в света . “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР