Няма заплаха за промяна на курса лев към евро. Бордът

...
Няма заплаха за промяна на курса лев към евро. Бордът
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Няма заплаха за промяна на курса лев към евро

Няма опасност за смяна на курса лев към евро. Бордът е извънредно постоянен в България. Рисковете, които се разясняват, са в средносрочен и в дълготраен проект. Не се приказва за закрепения курс лев-евро. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов.

Според него, с цел да се стигне до изтегляне на заем от Международния валутен фонд, би трябвало да има непоклатимост.

„ Докладът на МФ ни споделя, че имаме тежко завещание. За да не стигнем до изтегляне на заем от МВФ, би трябвало да има политическа и фискална консолидация. Имаме потребност от непоклатимост сега. За да не се постанова заем от МВФ, не би трябвало да имаме дълг от 50-60 милиарда нова емисия от дълг, тъй като тогава вложителите няма да ни имат вяра и да ни дават заеми, изясни някогашният министър на стопанската система ”, сподели Борисов.

Той е последовател на единните ставки за Данък добавена стойност, само че когато няма стресови обстановки. ” Трябва да върнем вложенията в Брутния вътрешен артикул. Инвеститорите като се върнат в страната ни да предизвикат напредък, който да носи доходи ”, сподели Лъчезар Борисов. Заради аналогията с 1996-97 година сподели, че не вижда какво още има за приватизация при регионалните шефове, в армията, някогашните летища.

„ Таванът на надценката е неработеща, антипазарна мярка ”, съобщи Лъчезар Борисов и разясни, че сходна мярка е имало във Венецуела. Това ще докара до недостиг, предвижда той пред " Нова нюз ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР