Няма законово основание за създаване на Национално междуведомствено звено между

...
Няма законово основание за създаване на Национално междуведомствено звено между
Коментари Харесай

Демерджиев към Прокуратурата: Няма основание за създаване на междуведомствено звено за вота

Няма законово съображение за основаване на Национално междуведомствено звено сред Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Прокуратурата по отношение на парламентарните избори. Това декларира в писмо вътрешният министър Иван Демерджиев в отговор на предлагането на прокуратурата за основаване на сходна конструкция, съобщи БНР.

Вътрешният министър Иван Демерджиев прецизира още, че в законодателството са уредени нужните предпоставки Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да извършват законово избраните си функционалности за изборите.

В отговора си министър Демерджиев отбелязва, че общите дейности на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са доста значими за гарантиране на честното осъществяване на вота, само че няма законово съображение за основаване на национално междуведомствено звено сред Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и ДАНС.

Вътрешният министър счита още, че в Изборния кодекс не се съдържа съображение за издаване на сходна заповед. Той добавя, че в настоящото законодателство са уредени нужните предпоставки органите на Министерство на вътрешните работи и на прокуратурата по време на предизборната акция и в деня на изборите да извършват законовите си избрани функционалности.

В умозаключение Иван Демерджиев прецизира, че съдействието сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е изключително значимо в подтекста на идните парламентарни избори, с цел да се подсигурява упражняването на изборните права на жителите по открития от Конституцията и законите правов ред.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР