„Няма закононарушения и нерегламентирани практики“ при укрепването на свлачища и

...
„Няма закононарушения и нерегламентирани практики“ при укрепването на свлачища и
Коментари Харесай

Нанков: Няма закононарушения, а опит за заобикаляне при укрепването на свлачищата и строежа на магистралите

„ Няма престъпления и нерегламентирани практики “ при укрепването на свлачища и построяването на автомагистрали. Това съобщи някогашният районен зам.-министър Николай Нанков, откакто министрите на стопанската система и на районното развиване и благоустройството оповестиха, че компании, поели ангажимент за подсилване на свлачища, сами са определяли цените за услугите си, а тези за ремонт на автомагистрали и язовири са избягвали публичните поръчки.

От 500 милиона лв. за свлачища, близо половината са отишли в 25 компании, регистрира районният министър Виолета Комитова.

„ Цените на всяка услуга на свлачище едно, свлачище две, свлачище три са били определяни по оферта на компанията, която ще извършва – т. е. на компания едно ѝ даваме свлачище едно и тя споделя, ще коства 16 милиона и се подписва контракт за 16 милиона “, сподели Комитова.
Снимка: БГНЕС
По думите на министъра на стопанската система Кирил Петков има „ 416 язовира, за които 82% от цялата работа по техни контракти са сведени единствено до 7 компании “.

Според Комитова са били нарушени правилата на конкуренцията

„ Една компания, която за една нощ получава 100 милиона, имаме подобен случай в „ Автомагистрали “, задатък, строителна компания, тя по какъв начин се състезава с другите компании на пазара?! “, сподели районният министър.

Бившият заместител министър в районното ведомство отхвърли обвиняванията.

„ Няма престъпление, няма корупционен риск или каквато и да е нерегламентирана процедура, има опит за заобикаляне, само че по какъв начин се заобикаля закон с текстове от самия закон?! “, съобщи някогашният районен зам.-министър Николай Ненков.

А от пътната организация оповестиха, че стопират градежа на четири моста по " Хемус ", на които се работи без механически план.

„ Те всеки ден компрометират дейностите си и осъществяването на големите капиталови планове! “, разяснява Нанков.

Очаква се работата по оборудванията да продължи след два месеца, когато би трябвало да бъдат подготвени техническите им планове.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР