Няма задължително увеличение на извънредния труд на 300 часа. Остават

...
Няма задължително увеличение на извънредния труд на 300 часа. Остават
Коментари Харесай

Сладки политически приказки как двойният извънреден труд ще е пожелателен

Няма наложително нарастване на изключителния труд на 300 часа. Остават тези 150 часа като ограничаване на изключителния труд. Какво се трансформира – след единодушие на служащи и чиновници, с групов трудов контракт, да има опция да се работи изключително до 300 часа. Така някогашният обществен министър и сегашен народен представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов.
Адемов не се съгласи с тезата " кой служащ ще откаже на работодателя си и ще рискува да остане без работа ". Когато в един отрасъл има съглашение сред работодатели и синдикати, те с документално единодушие от всички национално показани организации желаят от министъра да има нарастване до 300 часа. Ако някой не е склонен, не може, излезе от думите на Адемов пред Българска национална телевизия. Само в един-единствен бранш има подписан групов трудов контракт сред работодатели и синдикати, добави той, без да показва кой е този бранш.
 Журналист: Синдикатите сякаш са срещу увеличение на изключителния труд, само че не вършат нищо Журналист: Синдикатите сякаш са срещу увеличение на изключителния труд, само че не вършат нищо
" Тези дни в Народното събрание се води люта борба сред труда и капитала. ГЕРБ и компания желаят да трансформират Кодекса на труда и усилят извънр...
" Когато се съблюдава трудовото законодателство, когато има контролни органи, които да наблюдават за съблюдаване на това законодателство, не би трябвало да има проблеми ", е заключението на Адемов.

По въпроса с втората пенсия, Адемов изрази вяра, че опциите за избор на пенсионни артикули ще дават по-голяма изясненост по какъв начин ще се получава втора пенсия. Попитан дали би трябвало да се чака до последния вероятен миг преди да се пенсионираш да вземеш решение дали да вземаш втора пенсия от универсалните пенсионни фондове или да прехвърлиш всичко в Национален осигурителен институт, някогашният обществен министър се съгласи, че по този начин в действителност ще има най-хубава информация, само че не може да се прави опълчване сред Национален осигурителен институт и пенсионните фондове. Той подсети, че за втора пенсия е доста значимо какво внасяш. Рискът при фондовете остава в осигурителното лице, което би трябвало да избере съответния артикул, до момента в който при Национален осигурителен институт рискът е за страната, заключи Адемов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР