Няма забавяне от страна на държавата за разрешаване на проблема

...
Няма забавяне от страна на държавата за разрешаване на проблема
Коментари Харесай

Пламен Янев разкри истината за алеята към квартал „Сарафово“ и отрече да има забавяне от страна на държавата

Няма закъснение от страна на страната за разрешаване на казуса с алеята , която води до квартал „ Сарафово “ . В това бе безапелационен на ексклузивен брифинг регионалният шеф на Област Бургас Пламен Янев . По този метод той отговори на следващите изказвания в тази посока от страна на управлението на Община Бургас. 

Янев изнесе данни за цялата история на проблема към противозаконното строителство на алеята, която води към квартал „ Сарафово “ и изрази удивление по какъв начин две години нито една институция не се е сезирала и не е подхванала дейности, точно тъй като на терена има нелегално строителство:

„ Учудвам се по какъв начин към този момент две години, откакто има нелегално строителство върху държавен терен, никоя институция не се е запитала кой е отговорен и не би трябвало ли някой да понесе отговорност. Информацията от общината 90% е на правилото един човек споделя. На последно изнесената информация, че някой се срещнал с някой в Министерство на регионалното развитие и било казано, че планът на общината може да бъде импортиран от регионалния шеф и да бъде финансиран. Аз също се обадих на индивида от Министерство на регионалното развитие и той ми удостовери, че такава среща е имало и че този проблем би трябвало да бъде решен. Но тъй като няма свлачище, няма по какъв начин да се финансира по този метод. “ 

Янев още веднъж акцентира, че в тази ситуация става въпрос за нелегално стрителство върху държавен терен, асфалтиране и полагане на осветяване . Всичко това е осъществено отвън всевъзможни строителни правила , безапелационен бе регионалният шеф.

На мястото е било разрешено да се разхождат пешеходци, велосипедисти, което е поставяло под заплаха всички хора, които са били там .

От думите на Пламен Янев стана ясно също по този начин, че през февруари, до момента в който на неговия пост бе Мария Нейкова, на общината са дадени два разновидността за разрешаване на казуса . Единият планува общината да изиска терена от страната, в случай че желае там да се осъществя нейния план

„ Отговор няма. Вместо това май месец се появява план от общината. Има документи. Предоставя план за осъществяване на подсилване с много действия в интерес на жителите. Областният шеф според оправдано консумиране на средствата, има задачата единствено да ограничи ерозията, а няма обвързване да построява развалекателни обекти. Затова е най-добре общината да показа авансово мнение, че ще желае този терен “ , уточни още регионалният шеф.  

През август Янев е изпратил ново писмо до общината, като този път е получил отговор от локалната администрация. В него той е показал, че общината не има право на възложител и е добре да го придобие.

„ Много скърбя, че на тази тематика се връщам още веднъж, тъй като мислех, че сме решили този въпрос. След последноито ми писмо на 11.08 въпреки всичко общината отговори и сподели, че при избрани условия ще вземе терена – ново картографиране на региона, тъй като има липсващ плаж. Веднага съм изпратил писмо до Министерството на туризма. Два пъти съм се чувал със зам.-министъра, който се пробва по най-ускорените процедури да направи това “ , уточни още Пламен Янев и добави:

„ Това е истината. Защо непрестанно някой приказва в друга посока и за какво се прави подстрекателство, че всичко е готово и някой го бави, не мога да кажа. Това е мнението на три държавни управления и три регионални шефове. “ 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР