Няма за какво да се извинявам на дъщерята на президента

...
Няма за какво да се извинявам на дъщерята на президента
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За какво да се извинявам на дъщерята на Радев? Не сме я обидили с нищо

Няма защо да се оправдавам на дъщерята на президента Румен Радев. Защото сме питали ли? Ние не сме я обидили с нищо. Нито сме коментирали персоналните й качества, нито нищо. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на въпрос в предаването " Тази събота и неделя " по bTV дали откакто и президентът, и режисьорът Максим Генчев отхвърлиха, че дъщерята на държавния глава има контракт за фотоси в новата му продукция, не счита, че дължи опрощение на момичето.

Нападките срещу Дарина Радева започнаха на съвещание на парламентарната комисия по просвета и медии, когато лидерката на социалистите зададе въпрос на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков дали дъщерята на президента взе участие в продукция, финансирана от публичната телевизия.

Изслушването на Кошлуков беше във връзка кино лентата " Ботев " на режисьора Максим Генчев, излъчен на 2 януари от Българска национална телевизия, който провокира доста сериозни реакции. В тази връзка се появиха и медийни изявления, че дъщерята на президента - Дарина Радева, която учи в НАТФИЗ, ще извърши основната роля в идната историческа продукция на Генчев - " 1349 ", също финансирана от Българска национална телевизия.

" Защото ние просто задаваме въпроси. Това е момиче, което учи в НАТФИЗ. Очевидно има предпочитание да се развива в България и да взе участие в продукции. Нека. Всеки има право на развиване. Въпросът е дали има спор на ползи, освен това. Запитахме, тъй като е държавната телевизия, тъй като е финансирана с държавни средства, тъй като в Съвет за електронни медии в комисията по оценката има квота от президентството. Какво неприятно има в това да питаш? Никого не си обидил, не си засегнал професионалните качества на момичето, не си засегнал президента. Питаш правилно ли е, има ли такова нещо, то е оповестено обществено, имаше обществена реакция, всичко това са реакции на публично мнение, не са наши. Но пък това е огромният въпрос ", разяснява още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна, че дебатът за Дарина Радева се е изкривил, тъй като огромният въпрос бил за националните и културни полезности и по какъв начин те се предават на младите. Според нея филмът за Христо Ботев е част от тази огромна тематика - че децата скоро няма да знаят какво е българщина. А въпросът за дъщерята на президента зародил вторично и най-остро го сложили от Демократична България. 

" Разбира се, че децата не би трябвало да се намесват в политиката. само че и не трябва да позволяваме фамилии, близки компании на близки хора да вземат участие там, където има държавни средства, държавна политика. Всеки е свободен - направи си частна продукция. Сега ще гледаме и корекция в Закона за спор на ползи... Трябва да си пазим фамилиите от такива случаи, в които може да бъдем укорими, че сме употребявали постовете и властта си, с цел да бъдем облагодетелствани ", съобщи още Корнелия Нинова.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР