Няма яснота какво ще се случи с цените на горивата

...
Няма яснота какво ще се случи с цените на горивата
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Не се знае какво ще стане с цените на горивата след 1 март

Няма изясненост какво ще се случи с цените на горивата след 1 март, когато ще отпадне разрешението за импорт на съветски нефт у нас. Това разяснява някогашният стопански министър от служебното държавно управление на Гълъб Донев - Никола Стоянов, който беше посетител в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

 

" Вече стана все едно, че имаме държавно управление е подправена вест, някой излезе ли да каже анализирали сме, специалистите са сметнали на първи март ще спрем дерогацията, цените ще паднат или ще се вдигнат ", сподели Стоянов.

 

Той разкритикува сегашния кабинет за метода на водене на икономическа политика:

 

" Не е задача на българското държавно управление да търси покупател на рафинерията в Бургас. Важната задача за българското държавно управление е друга, ползвайки тази дерогация да подсигурява ниски цени за българските жители, нещо което не се прави и сега цените са прекомерно високи по отношение на цените на суровините. 17 страни са с по-ниски цени от България в случай, че ние употребяваме най-евтината суровина. И второто нещо, което би трябвало да прави държавното управление е да си събира налозите. "

 

Стоянов сподели в ефира на Българска национална телевизия графика със събраните налози от " Лукойл " у нас. По думите му, по времето на служебния кабинет предходната година са събрани 87 млн. лв. през декември, през март 126 млн., а в този момент не е ясно дали влизат пари в бюджета.

 

" Със сигурност, защото сега се употребява по-евтина суровина, сега в който се забрани тази по-евтина суровина да се употребява е в ущърб, несъмнено това може да бъде наваксано като маржът се резервира същия и цените се покачат, тъй че в случай че се знае авансово, " Лукойл " могат да се настроят и да продължат да печелят по същия метод ", добави Стоянов.

 

" Лошото е, че всички тези турболенции водят до една безспорна непредвидимост - за всеки стопански индивид в българската стопанска система най-важното е предвидимост. Щом за такива огромни субекти като " Лукойл " няма предвидимост сами разбирате какво остава за останалите ", сподели още някогашният стопански министър.

 

Никола Стоянов напомни и обстановката със спрените доставки на природен газ през април 2022 година:

" Правителството на Кирил Петков остави България в страхотна газова рецесия, те бяха прекъснали доставките на газ без да имат вид да доставят, единственото хубаво нещо беше, че беше лятото. Имаше едни седем танкери, които нямаше къде да бъде разтоварени, Чирен е цялостен със безценен газ, който не може да се употребява и в този момент, тъй като ще се усилят цените ", добави Стоянов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР