Няма взето решение от страна на българската държава да се

...
Няма взето решение от страна на българската държава да се
Коментари Харесай

МВнР: Няма решение от България да се гонят руски дипломати

Няма взето решение от страна на българската страна да се гонят съветски дипломати.
Това оповестиха от Министерство на външните работи на News.bg във връзка информация на английския народен вестник " The Times ", че и България ще бъде измежду страните, които биха отзовали съветски дипломати през идната седмица в отговор на офанзивата с нервнопаралитичен газ против Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри.

По информация на английския вестник " Гардиън ", минимум 10 страни от Европейски Съюз ще изгонят съветски дипломати във връзка със случая " Скрипал ". Заедно с България това се отнасяло и за Германия, Франция, Дания, Латвия, Литва, Естония, Чехия, Холандия и Ирландия.

Малко по-рано денем ръководителят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че бихме отзовали съветски дипломати от страната си, в случай че има заплаха за националната ни сигурност.

Припомняме, на съвещанието на Европейския съвет в петък българският министър председател Бойко Борисов е изискал доказателства, отвън формулировката на английския министър-председател Тереза Мей, съгласно която с " висока степен на възможност " зад случая " Скрипал " стои Москва.

По този мотив бе заложен въпрос на българския министър председател Бойко Борисов в Брюксел. В отговор Борисов съобщи: " Всички имаме вяра на Англия, само че споделих и своите позиции, припомних и обвиняванията против Саддам Хюсеин за потреблението на химическите оръжия - Тони Блеър се извини по-късно, само че нещата бяха свършени ", разяснява българският министър председател.

Според него, решението на европейските водачи да изтеглят за съвещания посланика на Европейски Съюз в Руската федерация демонстрира, че макар Брекзит, Обединеното кралство и Европейският съюз са едно цяло, свързани са неразривно, имат взаимна поддръжка и отбрана.

Припомняме, в петък стана ясно, че Латвия възнамерява да отзове съветски дипломати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР