Няма връзка с българските граждани в Газа, затова няма как

...
Няма връзка с българските граждани в Газа, затова няма как
Коментари Харесай

Николай Денков призна: Няма връзка с българите в Газа и няма как да ги евакуираме

Няма връзка с българските жители в Газа, по тази причина няма по какъв начин да се предприеме акция по тяхното извеждане. Това заяви пред публицисти министър председателят Николай Денков.

В ефира на " Денят стартира " през вчерашния ден журналистът Георги Милков заяви за 23-ма наши сънародници, които се намират в анклава и чакат да бъдат евакуирани.

" Нямам точна информация за какъв брой души става въпрос, ясно е че в Газа в този момент няма по какъв начин да имаме постоянна връзка ", изясни пред Българска национална телевизия Денков.

" България самичка мъчно би могла да провежда филантропични коридори в Газа. България обаче взе участие доста интензивно като част от общоевропейските старания ", добави той.

В Министерски съвет по-късно министър председателят Николай Денков привиква Съвета по сигурност поради комплицираната обстановка след експлоадирането на войната сред Хамас и Израел.

" Основната цел на тези срещи е да чуем настояща информация. Така че, ще чуем обновените отчети на службите и в случай че има нещо ново, тогава ще се търсят нови решения. За момента няма нова притеснителна информация ", сподели министър председателят.

" Няма непосредствена опасност от миграционен напън към страната ни, заяви Денков. Това, което ме тормози е възможна опция за ескалация на спора. За благополучие, през последните 2 дни виждаме известно усмиряване, известно балансиране на изявленията на другите участници. Асно е, че Хамас би трябвало да бъде изкоренена, защото тя носи терористичния заряд в себе си, само че в това време би трябвало да е ясно, че има мирни поданици и би трябвало да се търси тяхното посланичество и отбрана, с цел да може да се сътвори по-устойчив мир ", добави министър-председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР